Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.
Organizatorul de practică este unitatea sau instituţia de învăţământ preuniversitar, respectiv universitar, care desfăşoară activităţi instructiv-educative şi formative.
Partenerul de practică este o societate comercială, o instituţie centrală ori locală sau orice altă persoană juridică ce desfăşoară o activitate în corelaţie cu specializările cuprinse în nomenclatorul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi care poate participa la procesul de instruire practică a studenţilor şi elevilor.
Multumesc, insa va rog sa ma ajutati cu definitia organizatorului - acesta poate fi o societate cu profil de formare profesionala sau trebuie sa fie unitate de invatamant obligatoriu? Practicantul trebuie sa fie elev sau student activ?
Ca si speta, o societate cu profil de restaurant, dorecte sa primeasca in practica o persoana si are la baza o conventie de practica incheiata cu alta societate care este furnizor de formare profesionala.
"Obiectul conventiei este prestarea de catre organizator a cursurilor de formare profesionala utilizand baza materiala a partenerului de practica."
Potrivit legii , organizatorul de practică este unitatea sau instituţia de învăţământ preuniversitar, respectiv universitar, care desfăşoară activităţi instructiv-educative şi formative.
Cred ca se doreste ca, cursurile practice sa se desfasoare la o s.c. ... atunci cred ca ar trebui, reformulata acea conventie , in sensul ca, temele practice ale cursurilor de formare profesionala organizata de ........, se vor desfasura la sediul sau la ........... al societatii .......... , in urmatoarele conditii : .......
exact, se doreste ca persoana sa faca practica pentru obtinerea calificarii de bucatar, conform standardului ocupational, la o societate care are ca si obiect de activitate HoReCa. Formularea dvs este mult mai buna, va multumesc, dar as vrea sa va intreb daca totusi se mai numeste Conventie de practica, tinand cont ca aceasta titulatura este folosita in legea 258/2007 in contextul termenilor descrisi mai sus.
La un control ITM, partenerul de practica (restaurantul), poate prezenta doar aceasta conventie incheiata intre el si firma de formare profesionala?
Legea nr.258/2007 nu este aplicabila situatiei dvs. ... da, o poate prezenta , dar nu avem de unde sa stim ce vor zice cei de la ITM.