avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul la ridicarea unui gard - soluții ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul la ridicarea unui gard - soluții legale?

Bună ziua,

Dorim să ridicăm un gard pentru a delimita proprietatea față de vecin. Cu câțiva ani în urmă, s-au făcut măsurători topografice (plătite de mine). Cu toate acestea, vecinul a scos lemnele/marcajele puse de topografi, considerând că au fost plasate în defavoarea lui.

Acum încercăm din nou și vrem să ducem această treabă la capăt. Problema este că nu locuim permanent în zonă, venind temporar doar 1-2 luni în fiecare an, și avem timpul limitat.

Ce se poate face când se întâmpină o astfel de situație?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:12, 21 August 2024
Pentru început verificați schițele cadastrale ale celor două proprietăți. Cele oficiale. Dacă sunt suprapuneri, trebuie rezolvate. Cine a plătit măsurătorile e irelevant. Sper că terenul este intabulat
Ultima modificare: Marți, 20 August 2024
adriandimitriu, utilizator
Multumesc de raspuns!
Din pacate el nu prea coopereaza si din cunostintele mele el nici nu are actele in regula pe ceea ce detine el, dar asta ma depaseste.... Traieste pe ideea ca "tata/bunicu a vrut sa ii lase terenul pana la pomul X". Ca idee, la revenirea in tara m-am trezit ca el a sapat gradina pe terenul meu.

Da, terenul meu este intabulat. Pentru astfel de situatii se ajunge la process sau care sunt pasii care trebuiesc urmati?
ajungerea la proces se face la cererea uneia din parti. eu as obtine mai intai o autorizatie de constructie pentru gard iar daca vecinul nu permite construirea as sesiza autoritatile/ politia locala. cererea pentru autorizatie se publica iar vecinul va avea dreptul a formuleze opozitie
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~