avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamureasca cineva, cum ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamureasca cineva, cum se procedeaza ...

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamureasca cineva, cum se procedeaza cu retinerile din salariu pentru pensie alimentara daca copilul a implinit varsta de 18 ani? chiar daca urmeaza o forma de invatamant ulterior.
Mai exista obligatia de a-i plati?
In cazul in care nu mai urmeaza o forma de invatamant, care este procedura de notificare a angajatorului pentru a mu mai retine din salariu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta.florescu , utilizator 13:40, 21 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, verificati hotararea judecatoreasca. Daca obligatia este pana la majorat, inseamna ca ea inceteaza la data cand copilul a implinit 18 ani, nefiind necesara nicio alta formalitate la angajator. Oprirea unei sume de bani cu titlu de pense de intretinere dupa 18 ani nu are evident temei legal si devine abuziva.

Daca obligatia de plata a fost pana la 18 ani, copilul devenit major trebuie sa isi dea in judecata parintele pentru ca obligatia acestuai sa continue pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 ani.

Daca in hotarare este dispusa obligarea parintelui dincolo de 18 ani si pana la fnalizarea studiilor, parintele este cel care isi da in judecata copilul major si care nu mai continua studiile, solicitand instantei incetarea obligatiei si facand dovada ca acesta nu frecventeaza cursuri universitare.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~