avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am o contestație la executare in calitate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am o contestație la executare in calitate de creditor, ...

Bună ziua, am o contestație la executare in calitate de creditor, într-un dosar de executare silita încă din 2021, pentru pensie alimentara compensata între cei doi copii. Copii au fost separați unul la mine altul la tata, eu solicitând consiliere copilului, în aceea contestație, executorul a infintat si poprire / stabilire suma pt pensia compensata, ca sentința a fost respinsă, la cel mult 2 sapt a mai depus încă odată în instanta somatie imobiliara și suma pt pensie compensata,( aceiasi suma din prima contestație) pt aceiasi sentinta civila, soluția a fost Autoritate de lucru judecat.

In anul 2023, mam trezit ca sunt debitor într-un dosar de executare, deschis de tatal copiilor, pt aceiasi " situatie" pensie alimentara compensata, între timp copilul care locuieste cu mine a devenit major, în tot timpul acesta tatăl a stat cuminte, NU A ACHITAT, nimic copilului care locuieste cu mine, pana la împlinirea majoratului, iar acum ma acționat pt pensie și a deschis dosar de executare silita pt pensia ce as datora-o copilului care locuieste la el.
(Copilul care a devenit major, la dat în judecată pentru pensie deoarece isi continua studiile, la zi,a câștigat în prima instanta, iar tatăl a făcut apel, copilul major, știind ca durează foarte mult procesele a deschis la rândul lui dosar de executare și obligându-i pe tata sa-i plătească pensia câștigată în prima instanta și cheltuielile de judecata)
Întrebarea mea este: se poate declara Autoritatea de lucru judecat, dacă au fost deschide în dosare de executare diferite?
Hotararea a fost aceiasi în ambele dosare de executare, părțile la fel...se cere aceiasi pensie compensata! Doar ca este calculata pensia din momentul in care copilul care locuieste cu mine a devenit major. Există aceasta posibilitate sa fie declarat autoritate de lucru judecat, și sa nu plătesc pensie copilului care locuieste la tata?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.


Ultima modificare: Marți, 20 August 2024
Oananm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:00, 20 August 2024
Nu, ambii parinti trebuie sa plateasca pensie ambilor copii. Nu se poate compensa, nu vad cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog dacă se poate o lămurire deoarece nu reușesc ... Oananm Oananm Bună ziua, va rog dacă se poate o lămurire deoarece nu reușesc sa înțeleg următoarea situatie: Am o sentința judecătorească în prima instanta, si ... (vezi toată discuția)
Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)