avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua,fetita mea pasagera intr un autoturism iin ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua,fetita mea pasagera intr un autoturism iin urma ununaccident ...

Buna ziua,fetita mea pasagera intr un autoturism iin urma ununaccident rutier a suferit mai multe leziuni printre care fracturi costale,taieturi la nivelul capului si barbiei care au trb cusute, etc . Cum se procedeaza in acest caz pentru despagubiri de la asigurare.?Specific ca nu are pretentii de la soferul vinovat acesta fiind o prietena buna .
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 14:47, 22 August 2024

Șoferul vinovat, chiar dacă dvs. nu doriți, va fi introdus forțat în proces, conform dispozițiilor legii speciale privind asigurările raportate la dispozițiile legii procesual civile.
Nu va exista judecată civila doar cu asiguratorul.

Adrian1978 a scris:

Buna ziua,fetita mea pasagera intr un autoturism iin urma ununaccident rutier a suferit mai multe leziuni printre care fracturi costale,taieturi la nivelul capului si barbiei care au trb cusute, etc . Cum se procedeaza in acest caz pentru despagubiri de la asigurare.?Specific ca nu are pretentii de la soferul vinovat acesta fiind o prietena buna .

Insanatosire grabnica,
In cazul in care doriti pe cale procesuala, pe care-l recomandam si noi, datorita sumei mult mai mare decat prin negiciere directa, trebuie sa intentat un proces civil impotriva asiguratorului RCA.
Doamna avocat nu a dat explicatii pana la capat, deci soferul gasit vinovat de producerea accidentului va fi introdus in calitate de intervenient fortat, lucru care nu-l va afecta in nici un fel!
Noi va recomandam sa apelati la un avocat specializat in asemenea spete!
Ultima modificare: Joi, 22 August 2024
Manuela Rășină, administrator
Din punct de vedere material, însă, dpdv moral, având în vedere ca vorbește despre o prietenă de familie, trebuie să știe cum urmează să se desfășoare o procedură judiciară, procedura care ar putea avea alt gen de implicații.
E posibil să fie vorba despre o persoană care nu știe ce presupune a se întâmpla într-un astfel de proces și care poate nu s-a mai aflat vreodată într-o sală de judecată.
Acesta era punctul meu de vedere în momentul în care am afirmat ca nu va exista niciun fel de judecată fără participarea șoferului.

Laszlo Bicsak a scris:

Insanatosire grabnica,
In cazul in care doriti pe cale procesuala, pe care-l recomandam si noi, datorita sumei mult mai mare decat prin negiciere directa, trebuie sa intentat un proces civil impotriva asiguratorului RCA.
Doamna avocat nu a dat explicatii pana la capat, deci soferul gasit vinovat de producerea accidentului va fi introdus in calitate de intervenient fortat, lucru care nu-l va afecta in nici un fel!
Noi va recomandam sa apelati la un avocat specializat in asemenea spete!

~ final discuție ~