Buna ziua
in anul 2004 impreuna cu vecinii mei am cumparat fiecare cate un apartament din fondul locuintelor de serviciu al CFR. Vecinii mei au reusit in anii 2007-2008 sa intabuleze si sa inscrie in cartea funciara apartamentele. Anul acesta pentru a putea face succesiunea in urma decesului sotiei trebuie sa intabulez si sa inscriu in cartea funciara locuinta. Am incercat cu un topograf sa pregatim actele necesare insa nu am reusit nimic deoarece sunt necesare anumite acte ce trebuiesc eliberate de catre CFR ( acte care le-am solicitat in urma cu 8 luni la care nu am primit raspuns) Intrebarea mea este: Exista vreo alta cale prin care sa putem inscrie locuinta in cartea funciara si sa o intabulam avand in vedere ca de cand am cumparat locuinta si pana in prezent am platit impozit pe cladire ?
Va trebuie actele de cumparare, nu se poate fara. Fie insistati la CFR de unde ati cumparat, fie vorbiti cu un avocat sa vada ce contract era si pe unde il poate gasi azi. Asta in caz ca l-ati pierdut pe cel de atunci.
In regula, vedeti ce contract de vanzare este, cum a fost facuta tranzactia si ce lipseste. Sunt mai multe variante, nu pot analiza acte pe care nu le vad, nu imi este clar ce doriti. Cineva deja v-a spus ce va mai este necesar. Daca nu va este clar, mai intrebati odata sau mergeti la altcineva, aici nu va pot spune exact fara sa le vad. Sunt zeci de variante la un contract...