avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Se poate anula un contract de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Se poate anula un contract de vanzare-cumparare automobil ...

Buna ziua,

Se poate anula un contract de vanzare-cumparare automobil second hand?
Am achizitionat un auto second hand si imediat dupa ce am plecat cu el s-a oprit motorul.
Am sunat vanzatorul insa acesta spune ca nu a avut asemenea probleme cu masina.
Vanzatorul a mentionat in anunt ca masina se afla inca in garantie, mi-a prezentat si certificatul de garantie in care era mentionat ca mai are garantie inca 2 ani insa atunci cand am sunat la reprezentanta mi s-a spus ca garantie este nula pentru ca vanzatorul nu a respectat planul de mentenanta.
In aceasta situatie, pot sa anulez contractul de vanzare-cumparare?
Daca da, care ar fi procedura?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:13, 21 August 2024
În primul rând trebuie să vă luați un avocat.Mergeti la parchet și faceți vânzătorului o plângere penală (să aveți toate documentele ctvc auto,,garanție etc
Mergeți și la reprezentanta ( unde spuneți că ați sunat ,sa va dea un document oficial din care să reiasă că vânzătorul nu a respectat planul de mentenanță.
Dacă vânzătorul nu vrea să anuleze ctvc aveți varianta juridică. ( vă judecați cu acesta).
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2024
SunnyXxxX, utilizator
nu va legati de anunt, contractul a fost semnat ulterior. iar anunturile sunt pline de afirmatii, care mai de care mai amuzante. dvs trebuia sa verificati starea tehnica. daca nu va pricepeti, aduceti un mecanic s-o testeze sau cumparati o masina noua.
daca povestea cu garantia nu e scrisa nicaieri, singura cale e instanta civila. si aceea indoielnica. mai ales daca vanzatorul e persoana fizica
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~