avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Caut un avocat ptr. o speta bancara aparent simpla
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Caut un avocat ptr. o speta bancara aparent simpla

Caut un avocat ptr. o situatie petrecuta recent, si in urma careia doresc sa solicit daune. As dori sa am conversatiile pe email (ingbv-yahoo.com). Pe scurt, speta este de natura bancara, si anume: Fiind in Italia, ca turist la mare, am facut o plata cu cardul de Euro (nu de RON, eu avand cont de EURO si card asociat acestui cont) la un comerciant, iar suma platita din cont a fost mai mare decat cea din bonul fiscal. Practic, fara sa fiu informat, si fara ca eu sa aprob, plata facuta din contul de EURO a fost trimisa spre decontare in moneda nationala (RON), efectuandu-se o conversie valutara absurda. M-am trezit deci ca din contul meu de EURO, lisesc nu "x" EURO, care era suma corecta si pentru care am primit bon fiscal de la comerciant, ci "x+y+z", unde y este diferenta de curs EURO-RON, si z este comisionul de conversie valutara. Efectiv am platit cu 6,66% mai mult, in conditiile in care marfa cumparata era in EURO, iar eu am contul tot in EURO, facut special pentru plati in tarile care au ca moneda nationala EURO. Deci, din contul meu in EURO, mi-a fost luata pur si simplu, fara sa fiu informat, si fara sa aprob acest lucru o suma (clar tot de EURO) care reprezenta inca 6,66% din valoarea platii. Pun problema de principiu, intrucat valoarea tranzactiei nu a fost mare, dar este un precedent periculos, care nu ar trebui lasat asa. Vinovatul pe de o parte ar trebui sa plateasca daune, iar pe de alta parte, nu ar trebui sa mai aiba dreptul de a stabili dupa bunul lui plac in ce moneda se face plata. Eu am prezentat pentru plata un card de EURO, si automat trebuia sa mi se ia din cont EURO. Daca as fi prezentat un card de RON, atunci da, se impunea o conversie valutara, comision, etc. Era alta poveste. Astept oferta de asistenta juridica. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ingbv , utilizator 18:21, 21 August 2024
mai intai ca nu asa se procedeaza: dvs cautati un avocat si nu avocatul pe dvs. exista la barouri tablouri ale avocatilor, publice, iar pe acest site, la fel. sunati, discutati, etc. trebuie sa stiti ca avocatii va vor pretinde onorarii potrivit muncii lor, indiferent care va fi castigul dvs
in al doilea rand, sunteti sigur ca nu a fost o greseala sau o confuzie? pareti un om riguros, de aceea va intreb: ati documentat toata tarasenia? ati sesizat banca, aveti o reactie? toate acestea vi se vor cere de catre avocat
succes
Mulțumesc ptr răspuns. Astept sa ia legatura cu mine un avocat. Am prezentat cazul, si logic este ca un avocat specializat in cazuri asemanatoare, sa fie interesat.

adriandimitriu a scris:

mai intai ca nu asa se procedeaza: dvs cautati un avocat si nu avocatul pe dvs. exista la barouri tablouri ale avocatilor, publice, iar pe acest site, la fel. sunati, discutati, etc. trebuie sa stiti ca avocatii va vor pretinde onorarii potrivit muncii lor, indiferent care va fi castigul dvs
in al doilea rand, sunteti sigur ca nu a fost o greseala sau o confuzie? pareti un om riguros, de aceea va intreb: ati documentat toata tarasenia? ati sesizat banca, aveti o reactie? toate acestea vi se vor cere de catre avocat
succes

~ final discuție ~