avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt asistent medical de farmacie si am fost jignita ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt asistent medical de farmacie si am fost jignita de un asociat ...

Sunt asistent medical de farmacie si am fost jignita de un asociat al patronului.
Adresându-se cu “ nesimtita” si sa imi dau demisia fiindca am cerut unele nelămuriri legate de job.
Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 22 August 2024
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Mulțumesc!
Patronii au voie sa jignească angajați? ( Nesimtit, incompetent,avar dupa bani), careva exemple.
Nimeni nu ar trebui sa aiba un astfel de comportament la locul de munca...

~ final discuție ~