Puncte de stabilitate î
n cazul pensiei comunitare.
După noua lege pensia va fii calculata după punctajul realizat ×punctul de referință (81 ).. În România am o vechime de 27 ani ..în Italia 8 ani (în total 35 de ani).
Cum se stabilesc punctele de stabilitate? După cei 27 de ani sau dupa totalul de 35 de ani?.
Punctajul total care apare în decizie a fost calculat După cei 27 de ani lucrați în România ,dar vechimea totala cumulata cu cea din Italia este de 35 de ani. Cum se stabilesc punctele de stabilitate, După cei 27 de ani sau respectiv 35 de ani?
Mulțumesc anticipat pentru orice răspuns.
Sunt femeie născută în 1957.
Ati mai intrebat o data acelasi lucru , si ati si primit raspuns : punctele de stabilitate se calculeaza luand in considerare strict perioadele in care s-a contribuit la sistemul de pensii din tara . Deci , veti avea puncte de stabilitate pentru 2 ani .
buna ziua...am ascultat o doamna avocat Care traieste in Italia si a explicat ça punctele de stabilitate se aplica la vechimea totala in munca .Déci daca am 43 de Ani lucrati d'in Care 22 in Romania si 21 in alt stat UE ambele state imi considéra vechimea totala in munca si nu voi fi penalizata....de ce spuneti ça nu se concidera puncte de stabilitate in Ro decat anii cotizati? Atat timp cat am muncit trebuie sa mi se dea punctele apoi se face prorata pentru perioada cotizata in fiècare tara...asa cum ati ''decretat'' am muncit degeaba....
Fereasca Cerul , eu nu am “ decretat “ nimic . Intr-adevar , vechimea totala in munca se cumuleaza si fiecare stat plateste pensia care vi se cuvine , conform legislatiei fiecarei tari. In cazul dvs. , Romania - pentru 22 ani , Italia pentru cei 21 ani . In tara , se vor calcula punctele dvs. de pensie , in functie de venitul obtinut in fiecare luna din cei 22 ani , iar acestea vor da valoarea pensiei dvs. din Romania . Nici vorba ca ati muncit degeaba … Punctele de stabilitate sunt altceva , sunt un bonus acordat celor care au contribuit la sistemul public de pensii din Romania mai mult de 25 ani . Cum dvs. aveti acest stagiu contributiv de doar 22 ani , nu aveti dreptul la acest bonus , ci doar la punctele pe contributivitate . PS. Daca nu considerati raspunsul meu corect , nu e nici o problema , doar ignorati-l .