avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună seara ! Ma aflu intr-o situație în care am tot ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună seara ! Ma aflu intr-o situație în care am tot cautat ...

Bună seara ! Ma aflu intr-o situație în care am tot cautat pe internet care sunt masurile în care se poate modifica programul scolar ? Scriu asta deoarece în orașul meu s-a apucat primaria sa refacă toate școlile mai exact 2 plus liceul și mai sunt 2 săptămâni pana la începerea anului și lucrări nu sunt nici la jumătate. Am făcut scris la ministerul învățământului la școală la primarie dar pana acum nimic . Astept un răspuns . Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ionuthau , utilizator 19:33, 28 August 2024
REGULAMENT-CADRU de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar
art. 9
(1) Anul școlar începe la 1 septembrie și se încheie la 31 august din anul calendaristic următor.
(2) Structura anului școlar, respectiv perioadele de desfășurare a cursurilor, a vacanțelor și a sesiunilor de examene naționale se stabilesc prin ordin al ministrului educației naționale și cercetării științifice.
(3) În situații obiective, cum ar fi epidemii, intemperii, calamitați naturale, alte situații excepționale, cursurile școlare pot fi suspendate pe o perioadă determinată.
....

art. 11
....
(8) În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar.
Bună seara! O întrebare ce putem defini prin "situații speciale" pentru ca primaria și școală vor sa induce chestia cu situații speciale ca nu au terminat la timp constructiile

~ final discuție ~