avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salutare! Cautam îndrumare sau sprijin profesionist ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salutare! Cautam îndrumare sau sprijin profesionist de specialitate! ...

Salutare!
Cautam îndrumare sau sprijin profesionist de specialitate!
Mai exact, dorim (eu și frații mei) sa o ajutam pe mama noastră sa ii fie regăsiți toți anii de munca (foarte grea) la fostele CAP-uri comuniste.
Ea are lucrați aproape continuu (excepție scurtele perioada cât a stat acasă urmare nașterilor - 5 la număr, doar cate 3 luni la fiecare!) cca. 30 ani!
Acum, după tâmpenia asta cu recalcularea, decizia primita arata ca ea are doar 21 de ani lucrați / cotizati - total nedrept! In consecință, de la 1250 lei cât era uriasa pensie, acum recalculta este de 950 lei!!
Este foarte foarte dezamăgită, are 79 de ani și cred ca este o decepție uriasa pentru ea.
Sa nu înțelegeți greșit, nu urmărim nicicum banii mamei, ea este in grija noastră oricum de multi ani, cine se poate descurca cu 1250 lei?!
Doar ca - pentru linistea si implinirea ei, vrem sa ii fie recunoscuta munca și sacrificiul făcut dea lungul anilor.
Unde, către cine sa ne îndreptăm? Cum putem sa ii "dovedim " anii lucrați?
Ce ar trebui făcut după o ecventuala obtinere a unei dovezi privind anii munciți?

Mulțumesc!
1. Puteti contesta decizia de reclaculare.

2. Ca sa dovediti anii lucrati , ar trebui sa gasiti arhivele fostului CAP si sa obtineti adeverinta privind vechime in munca.
Buna ziua,

Contestati decizia.
Adeverinta cu privire la vechimea in munca probabil ca o aveti deja, ori este la dosarul de pensie, din moment ce mama dumneavoastra a primit pana acum pensie pentru 30 de ani lucrati.

~ final discuție ~