avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am adeverință de la angajator care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am adeverință de la angajator care stipulează ...

Recalculare cf.grupa ii-a de munca
Bună ziua!
Am adeverință de la angajator care stipulează că înainte de 01 aprilie 2001 am fost încadrat în grupa ii-a de muncă și a plătit contribuția de asigurări sociale corespunzătoare.
Casa de pensii teritorială a refuzat să ia în calcul acest lucru.
Conform deciziei ICCJ nr.28/2024, am dreptul la recalcularea cuantumului pensiei cu majorarea de 50% a punctajelor, sau trebuie să solicit acest lucru în instanță?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2024
Eugenius56, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 24 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În interpretarea dispozițiilor art. 30 alin. (4^4) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, asimilarea perioadei anterioare datei de 1 aprilie 2001, în care salariații au desfășurat activități dintre cele prevăzute de art. 30 alin. (1) lit. i) din aceeași lege, în locurile de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă, unui stagiu de cotizare în condiții speciale de muncă, produce efecte și sub aspectul majorării punctajelor lunare cu 50%, conform art. 100 lit. b) din Legea nr. 263/2010, iar nu doar cu privire la determinarea stagiului de cotizare, potrivit art. 56 alin. (1) lit. d), și la reducerea vârstei de pensionare, potrivit art. 56^2 din Legea nr. 263/2010.

Daca va incadrati in prevederile de mai sus si casa v-a emis decizie de respingere mergeti in instanta.
Daca s-a refuzat , inseamna ca exist un motiv ..puteti invoca orice Decizie ICCJ , daca exista un motiv de refuz, Decizia ICCJ nu-si produce efecte.
Refuzul a fost înainte de Decizia 28/2024 a ICCJ.

Cornel Vasile a scris:

Daca s-a refuzat , inseamna ca exist un motiv ..puteti invoca orice Decizie ICCJ , daca exista un motiv de refuz, Decizia ICCJ nu-si produce efecte.

A fost inainte, dar care a fost motivul exact .

~ final discuție ~