Bună ziua !
Vă rog să-mi spuneti cum pot obliga asociatia de proprietari sau autoritățile să respecte și să aplice Legea nr. 196/2018, privind organizarea pe condominiu a asociației de proprietari. Asociația este constituită din aproape 400 proprietari, în blocuri pe 4 străzi,, blocuri care nu au nimic comun între ele. În aceste condiții, abuzurile și infracțiunile celor care se împotrivesc aplicării legii, se țin lanț. Oamenii nu au curajul să se împotrivească, din mai multe motive, unul fiind acela că se tem de nereușita demersului și se gândesc la răzbunările care ar putea urma din partea acelora care-și pierd privilegiile. În aceste condițți, eu mă consider prizonierul acestei construcții înafara legii, nu am nicio posibilitate să reacționez, să comunic, să informez, să organizez proprietari cu domiciliul pe alte străzi.. Aș vrea să știu dacă cineva are cunoștință de existența vreunui demers legal reușit în acest sens.. Ce aș putea face ? Cum poate fi obligată asociația de proprietari să se dizolve ? Pentru că numai așa proprietarii din condominiile de pe cele 4 străzi pot să se organizeze și să înființeze ASOCIAȚII DE PROPRIETARI PE CONDOMINIU, așa cum cere legea. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
rain4est
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul e simplu si ar fi trebuit sa stiti asta deja, din moment ce spuneti ca stiti cum cere legea . Asociatia de care vorbiti, a intrat in legalitate printr-o hotarare judecatoreasca data de o instanta. Daca dvs considerati ca este vreo ilegalitate, va trebui sa va adresati aceleiasi instante care a validat-o . Alta solutie nu exista
Cel mai simplu este sa va desprindeti din asociatie despre care vorbiti si sa va constituiti in asociatie de proprietari doar pe blocul dvs.
"Probleme" vor fi si in aceasta situatie, va garantez.
As vrea sa inteleg care sunt adevaratele probleme in situatia de acum, deoarece:
- facturile le utilitati vin separat pe fiecare bloc ( de fapt, o singura factura, dar cu aneza pentru fiecare bloc/scara);
- toate cheltuielile sunt contabilizate separat, pe fiecare bloc/scara;
- situatia persoanelor, la fel, separat;
fiecare bloc/scara - cu probleme lor (terase, subsoluri, casa scarii, etc.);
- incasarile se tin separat;
- nu am timp sa mai descriu si alte situatii, dar daca doriti putem discuta : asloc_pt5@yahoo.com
Experienta mea la asociatia noastra: 500 proprietari 19 scari 11 blocuri, 3-4 strazi - fiecare scara cu propria situatie, dar trebuie si implicarea proprietarilor, nu ca la mine ca, spre exemplu: s-a ars becul de la etajul 2, blocul M1, sc. E - ei sa vina admin-ul sa-l schimbe, ca doar de asta il platim (12 lei/luna/apt.), nu?