avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... vatamare corporala prin accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

vatamare corporala prin accident auto

Am suferit un grav accident auto din care a rezultat vatamarea corporala grava. "pacientul in varsta de 25 de ani este internat de urgenta, in stare grava cu poliotraumatism cranio-toraco-abdominal secundar unui accident rutier, se intervine chirurgical de urgenta".14.11-23.11.2009. internarea se face pe baza diagnisticelor urmatoare "Ruptura traumatica de mezinter. Ruptura traumatica de ileon. Ruptura traumatica de sigmoid. Hemoperitoneu traumatic. fractura comunitiva 1/3 medie humerus stg. cu pareza de nerv radial. AR." Zile de ingrijiri medicale 75-80. "Leziunile au pus in pericol viata victimeisalvarea acestuia datoranduse tratamentului medico-chirurgical corect aplicat in timp util."
Urmand ca peste 6 luni sa fiu din nou supus unei interventii chirurgicale pentru repunerea in tranzit a intestinului si unei interventi chirurgicale pentru refacerea nervului radial.
eu ma gandesc sa cer undeva la 50 mii euro daun de la asigurator rca. avand in vedere ca sunt deja aproape de 90 de zile de concediu risc sa imi pierd locul de munca unde eram director zonal si din cauza accidentului imi iau doar salarul fix procentul nu.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
lovasz, utilizator
Fiind vorba de un proces penal asiguratorul va fi introdus in proces. Instanta va hotarî cuantumul despagubirilor materiale si morale. Acestea vor fi achitate de catre asigurator.
Numai bine vadoresc!!
In instanta se va dispune o expertiza.....oricum , cuantumul despagubirilor va fi stabilit in instanta!
B-)
Succes!
In procesul penal va puteti constitui parte civila cu daune morale si daune materiale in valoare de pana la 1.500.000 EURO pentru anul 2009 si 2.500.000 euro pt anul 2010.
Este important in ce an ati avut accidentul si in functie de asta aflati limita prevazuta de Norma CSA din anul respectiv.
Este foarte adevarat ca nu puteti beneficia de astfel de sume.
Valoarea la care va constituiti parte civila o stabiliti dumneavoastra ramanand la aprecierea instantei daca se justifica suma ceruta de dvs su nu.
Daunele materiale trebuie justificate spre deosebire de cele morale.
In cazul daunelor materiale va puteti constitui cu cheltuieli de spitalizare, tratamente, eventual avarierea autoturismului daca erati in masina, etc.
In ceea ce priveste daunele morale trebuie sa va ganditi la o suma rezonabila in functie si de vatamarea suferita, traume, etc.
Desi daunele morale nu se justifica prin documente de plati efectuate(precum cele materiale), cele relatate de dvs. pot influenta hotararea judecatorilor pentru a aproba suma pe care o veti pretinde.Plecand de la faptul ca suma trebuie sa fie "una rezonabila", pierderile de venit viitoare, precum si cheltuielile certe pentru intretinerea/refacerea sanatatii, pot si trebuie sa fie, in cazul dvs., un sprijin motivant(chiar pentru o suma mai mare).Multa sanatante va doresc si nu ezitati sa contractati un sprijin/reprezentant calificat!
Stie cineva care sunt limitele de despagubiri penrtu vatamare corporala. am fost la asigurator si ei mi-o oferit 3400 euro despagubiri morale. suma care nu acopera nici macar spagile date la doctori.

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident soldat cu deces grandanat grandanat Buna ziua. Recent, un foarte bun prieten a fost implicat intr-un accident de circulatie in care a decedat. Pe scurt el mergea regulamentar cu motocicleta iar ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)