Recalcularea gresita (din vina functionarilor CJP), dar cu respectarea legii actuale, se poate face prin sesizarea CJP, chiar daca legea zice sa contesti decizia in instanta. Cel putin asa sustin decidentii politici pe la televizor, indemnand pensionarii sa mearga la CJP pentru a se lamuri.
Pentru un posibil demers eficient in instanta, asociatiile de pensionari ar trebui sa se implice. Doar discutiile la TV nu pot schimba legea. Marea problema a noii legi a pensiilor este egalizarea (nu este vorba de echitate) pensiilor indiferent de conditiile de lucru. Sunt defavorizati clar, pensionarii care au iesit la pensie cu grupa de munca. Normal ca acesti pensionari au mai putini ani lucrati efectiv decat cei care au lucrat in conditii normale.
Cititi bine mesajul initial si intrebarea mea ... daca ceva va este neclar , atunci cititi Codul de Procedura Civila acolo unde este mentionata poprirea.
Art. 783. Înfiinţarea popririi
(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 781 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.