avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Alt caz de poprire pe cont/salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Alt caz de poprire pe cont/salariu

Buna ziua. Am o poprire atat pe cont, cat si pe salariu. Doresc sa sting creanta, voi merge maine la executor, insa este un binecunoscut executor care nu are nicio norma morala. De aceea ma astept ca, indiferent daca eu platesc creanta din contul bancar, proprirea pe salariu sa mearga inainte. Sau invers. Doresc sa stiu, daca ma poate ajuta cineva - banca nu mi-a dat niciun raspuns concret - ce se intampla in momentul in care din salariu la un moment dat se stinge creanta? Se auto-deblocheaza contul bancar? sau executorul trebuie sa trimita el notificare ca s-a stins creanta? Cand se stinge creanta prin pata din salariu, actiunea opreste automat sau executorul trebuie sa emita un act prin care sa nu se mai plateasca de catre compania la care lucrez, nimic? Daca executorul nu trimite niciun act, eu il pot da in judecata pentru abuz in serviciu? Aparent asa lucreaza aceasta persoana, am gasit nenumarate plangeri in spatiul virtual la adresa lui.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2024
Gheorghe12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:41, 27 August 2024
Buna ziua, la stingerea creantei, executorul emite acte de incetare a executarii si a popririi. Altfel contul ramane blocat.
Multumesc fumos. Doar ca, aparent acest executor nu face asta. Are mai multe dosare deschise pentru abuz in serviciu. Ce cale de atac am? De asemenea, in momentul popririi, eu nu eram in tara, am gasit in poarta actele azi-noapte cand am ajuns acasa, Pitestiul este un oras mic, se stia clar ca eu nu sunt acasa in perioada asta, dar asta e alta discutie si alte jocuri. Sunt inca sub cele 15 zile in care pot depune contestatie. Pe actele de executare scrie ca am o zi la dispozitie ca sa achit creanta. Creanta este valida, habar nu aveam de ea,dar mi-o asum, insa pentru ca nu eram fizic aici, nu am avut cum. Oare pot invoca asta in contestatie? Practic, in momenul asta am sume mai mari de 10.000 lei blocate pe doua conturi, plus retinere de salariu. In conditiile in care evident am rate, pensie alimentara, cost al vietii in general.
Buna ziua, trebuie analizate actele de executare sikita si detaliile creantei dvs pentru a vedea daca va incadrati in vreun motiv de contestatie la executare in cele 15 zile. Solicitati o consultanta unui avocat cat inca mai sunteti in termen.
Depinde in ce cont platiti, in functie de asta este mai rapid sau nu sa fie ridicata poprirea. Depinde cum depuneti dovada la dosar, transmiteti un email sau o depuneti oficial.
Aveti varianta contestatiei la executare, aceasta este calea legala. Totusi, cu un avocat si o notificare aveti sanse sa va fie ridicata poprirea mai repede. Depinde ce este prioritar pentru dv.
De asemenea, depinde cand este urmatoarea plata de salariu, cat de intelegator este angajatorul etc.
Eu consider ca deja aveti motive de contestatie pentru faptul ca va retin bani si din salariu si din cont, dupa cate inteleg. Decizia e la dv., dar nu plecati cu capul plecat, plecvati cu increderea ca meritati sa va fie respectate drepturile.
Executorul, notarul, indeplinesc anumite formalitati legale, asta e treaba lor, ei nu trebuie sa apere drepturile cuiva. Daca le doriti aparate, avocatul e cel care se ocupa cu asta. Asa incat, fie aveti incredere ca puteti face asta singur (pana acum, trebuia ridicata deja poprirea de pe salariu sau de pe cont, dupa caz) sau vorbiti cu un avocat.

~ final discuție ~