avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In cazul partajului, imobilul achizitionat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In cazul partajului, imobilul achizitionat de fostul ...

Buna ziua! In cazul partajului, imobilul achizitionat de fostul sot inca din timpul concubinajului se poate considera bun comun? Fiica noastra minora, are vreun drept?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
AlexandraIsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:31, 26 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiica dvs are un doar un drept de moștenire la acel imobil, după decesul tatalui.
Daca banii au fost ai concubinului din vânzarea altor bunuri sau mostenire atunci nu aveți niciun drept asupra imobilului. Dacă au fost și banii dvs din salarii, de la parinti etc, atunci vi se cuvin niște bani de acolo.
Dacă imobilul a fost achiziționat prin credit iar în timpul căsătoriei cu dvs au fost achitate ratele, atunci aveti un drept de creanta.
Este indicat sa contactați un avocat și sa-i expuneți situația pe larg deoarece miza este mare.
Creditul ipotecar este luat de catre fostul sot, in titlul de proprietate este trecut doar el, dar am extrase de cont si acte doveditoare ca am contribuit atat eu cat si parintii mei la imbunatatirea, mobilarea si utilarea casei
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
AlexandraIsa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aparent aveti doar un drept de creanta. Grija, aveti termen de prescriptie. Fiica dv. are drept daca a contribuit si ea cu ceva la imobil.

~ final discuție ~