Bunica mea are un teren care in urma cadastrarii sistematice a fost trecut de Primarie in UAT nu i-a mai fost atribuit ei desi in cadrul Primariei exista un titlul de proprietate in acest sens. De ce nu s-a tinut cont de el, nu stiu sa spun. Cert este ca, in urma acestei cadastrari sistematice terenul de 500 mp al bunicii a fost grupat alaturi de alte 2 intr-o parcela de 1600 mp cu mentiunea cu PROPRIETARI NEIDENTIFICATI. O vecina de rozor a facut in decembrie 2023 o dezmembrare a 900 de mp din lotul de 1600 mp numai ca indicatiile/ documentele date firmei de cadastrare sunt gresite si dupa vanzarea terenului de 900 mp la punerea in posesie a noului proprietar ne-am trezit ca s-a intrat cu 300 mp peste terenul bunicii mele. Functionarii primariei mi-au spus ca "doamna care a facut dezmembrarea a fost mai iute de picior" si daca vreau imi da restul de teren intr-o alta locatie. idee refuzata categoric de bunica mea, avand in vedere ca are toate documentele doveditoare ca terenul ei este acolo si sub ce forma. Acum, intrebarea mea este, pot rezolva problema pe cale amiabila cu noii propritari si daca DA, sub ce forma avand in vedere ca exista un contract de vanzare cumparare si o carte funciara intrate deja in circuitul civil? Sau trebuie sa deschid proces si sa cer corectarea acestei greseli ACCEPTATA de Primarie (ca sa fiu draguta in a exprimare) doar in instanta?
trandafir2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, dvs aveti o problema delicata. Are dreptate primaria, "doamna care a facut dezmembrarea a fost mai iute de picior" si probabil si de mana. Amiabil nu o veti rezolva. Sfatul este sa cautati rapid un avocat si sa nu asteptati sa treaca timpul. Trecerea timpului va consolida situatia actuala. Succes!
Buna ziua,
Nu rezolvati pe cale amiabila. Trebuie proces si trebuie neaparat avocat specializat pe astfel de spete.
Aveti grija la dovezi sa fie bune.
Succes
Aranka Karacsonyi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Foarte multe primarii au procedat exact la fel! Noi am cumparat o casa in 2020 cu toate parcelele de pamant pe care le detineau fostii proprietari (doar asa au vrut sa vanda). Proprietatea era intabulata, insa nu toata suprafata gradinii figura in extrasul de carte funciara, intrucat fostii proprietari ingrijisera pana la deces vecina care detinea parcela respectiva pe care mai era o casa (asta in urma cu 20-30 ani). Cu toate ca la Registrul Agricol al comunei de care apartine parcela respectiva era inregistrata pe numele fostilor proprietari, care plateau impozitul cuvenit, recent am aflat ca parcela respectiva figureaza acum in proprietatea UAT, desi era normal ca aceasta sa se intabuleze pe fostii proprietari. Angajatii primariei ne-au raspuns ca "doar nu ne asteptam sa ia ei la mana toate titlurile de proprietate si Registrul Agricol, sa compare". Ni s-a spus sa depunem o cerere pt punerea in posesie a proprietarului anterior, si ca dupa 3 ani parcela respectiva poate fi vanduta oficial catre noi. Acuma, fostii proprietari au peste 80 de ani... si nicio dorinta/posibilitate sa umble pe la primarii sa descurce ce altii au incurcat. Urmeaza sa contactam si noi un avocat sa ne lamureasca ce/daca se poate face ceva.