avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie necunoscuta pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie necunoscuta pensionare anticipata

Bună ziua,
Azi am fost informat de angajator ca începând de mâine 27 august mi se va închide contractul de munca in urma aprobării deciziei de pensionare anticipata. Eu unul nu am primit nici o decizie, am verificat posta in ultimele zile in fiecare zi si nu am primit absolut nici o informare oficiala. Sunt presat sa depun o cerere de anulare a deciziei de pensionare pe care nici măcar nu o cunosc si nu oricum ci in termen de 24 de ore.
Va rog sa-mi spuneți parerea d-voastră la această speță.
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 26 August 2024
mihaiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:14, 27 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia casei teritoriale de pensii se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

2. Tot in termen de 5 zile de la data emiterii, casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată, anticipată parțială sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele și prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum și data emiterii acesteia.

3. Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pensiei anticipate.

4. Nu depuneti cerere de anulare , daca nu ati primit decizia de pensionare .
În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.

~ final discuție ~