avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Animal de companie otravit
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Animal de companie otravit

Buna seara,ieri vecinul a incercat sa imi ucida cainele prin a pune mancare ascutita peste gard,necunoscuta,cainele azi a vomitat sange si a avut diaree cu sange,a fost dus la veterinar.Momentan este in viata.Politia nu face nimic,vecinul a recunoscut si mi a ras in fata,in trecut mi a ucis alt caine.Va rog frumos sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:43, 27 August 2024
Buna ziua

Faceti reclamatie la Politie

Articolul 25 din legea 205/2004
(2) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:
d) rănirea cu intenție a animalelor.
(3) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:
a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
(4) În cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2), instanța poate dispune ca pedeapsă complementară interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.
Politia a zis ca fiindca nu a murit cainele ,nu se poate face dosar penal si nu se poate pedepsi omul.Multumesc pt raspuns
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunati la politia animalelor si faceti plangere impotriva lucratorului din politie la parchet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune - distrugere cuib randunele tomasso tomasso presedintele asociatiei de proprietari a distrus cuiburile de randunele ucigand puii care se aflau in ele, acestea fiind construite in coltul tavanului ... (vezi toată discuția)
Instigare la violenta sau nu?? DOTZ DOTZ Buna seara am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc la tara si detin un caine de rasa Ciobanesc German pe care il tin liber prin curte. ... (vezi toată discuția)
Caine de curte ucis de un animal de om GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua Am avut un caine la curte care mi-a fost ucis cu salbaticie si fara motiv de un animal de vecin de pe strada.Cainele se afla slobod in ... (vezi toată discuția)