Teava de gaz amplasata la o distanta de aproximativ 10 cm fata de limita de proprietate , pusa pe piloni de sustinere la semiinaltime se incadreaza la dispozitiile art. 612 cv care specifica ca distantela minima de executare de lucrari , constructii sau plantatii este de 60 cm ?
Cum sa fii de acord cu constructiile ilegale ale vecinului cand cumperi o proprietate?
Oricum, pare ca userul a respectat dispozitiile legii, deci e ok.
Teava de gaz nu reprezinta o magistrala ci o simpla teava care face legatura intre bransamentul de la strada ( pus la limita de proprietate ) si locuinta unde sunt alimentati consumatorii . Ca in cazul tevilor de alimentare de pe scarile blocului . La case asa se fac alimentarile , tevile se amplaseaza pe garduri , case , etc . Eu am ales varianta de a o monta pe stalpi de sustinere si cat mai aproape de limita de proprietate asa cum apare in proiectul tehnic de executie a lucrarii , proiect aprobat de operatorul de distributie. Cand a fost facut lucrarea nu a fost nevoie de acordul vecinului . Acum dupa 18 ani l-a gasit nebuneala si invoca codul civil prin care imi cere sa mut teava la distanta de cel putin 60 de cm . Vroiam sa stiu daca utilitatile se supun acelui articol care ma obliga ce vrea el . Multumesc
Orice constructie se supune acelui articol. Nu imi e clar pentru ce aduceti clarificarile de mai sus sau daca, in baza lor, mai asteptati lamuriri, ca nu mai avem altele in plus.