Ziua buna, am in gestiunea societatii o bicicleta pe care doresc sa o vand, normal, catre o persoana fizica. Sunt conditionat sa o vand la o suma anume minima raportata la suma de achizitie? Se poate face vanzarea printr-un contract simplu de vanzare SC catre persoana fizica? In acelasi timp, doresc achizitionarea unei biciclete electrice, dar tot de la persoana fizica , intrucat doresc cumpararea second hand! Se poate face tot printr-un simplu contract de cumparare persoana fizica - SC? Sunt complet legale toate cele de mai sus? Multumesc!
Puteti vinde bicicleta la o suma cu care ati stabilit de buna voie cu viitorul cumparator, nu sunteti conditionat , de asemenea cel mai bine puteti vinde sau cumpara bicicleta pe firma emitand factura pt aceasta si transmitand-o prin SPV(spatiul electronic virtual) ca sa existe pe firma , daca nu o transmite-ti practic nu exista factura pe firma si amenda e 15% din valoarea facturii la anaf . De regula se face si o dispozitie de plata in care sa se vada ca dvs incasati banii si beneficiarul a platit
Se poate face contract de vanzare cumparare,este legal,atata timp cat se emite si se transmite factura prin SPV .
De asemenea daca achizitionati de la persoana fizica bicicleta,nu se va aplica TVA de pe factura , doar daca vinde-ti din firma catre persoana fizica se aplica tva daca aveti firma care aplica tva
Ziua buna, am uitat sa precizez ca sunt neplatitor de TVA. Cand cumpar de la persoana fizica, ce factura sa existe? Persoana fizica nu poate emite factura, eu doar platesc o suma conform contractului de vanz/cump. La scoaterea din gestiune a bicicletei existente in SC, da, normal ca se emite factura + contract de vanz/cump.
Da ati spus bine, nu trebuie factura cand cumparati de la persoana fizica,doar cand o scoate-ti bicicleta din gestiune. Fiind neplatitor de TVA , va fi 0% TVA pe factura indiferent daca cumparati sau vindeti bicicleta la o persoana fizica