avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! De 4 ani ne confruntam cu gălăgia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! De 4 ani ne confruntam cu gălăgia provenita din ...

Bună ziua!
De 4 ani ne confruntam cu gălăgia provenita din curtea vecinilor (petreceri în aer liber cu muzica data la maxim și invitați care vorbesc foarte tare, copiii urla în fiecare zi de dimineață până seara, petrec la piscina in fiecare zi cu urlete si tipete mai ceva ca intr-un parc de distractii. In plus copiii urla , tipa din casa, se aud ragete printr-o statie de amplificare in timp ce mama lor isi face story-uri pe Facebook.( ragetele copiilor se aud si in story ).Uneori am impresia ca suntem intr-un film horror.Am incercat sa vorbim cu vecinii pe cale amiabila, dar ne-au spus ca in curtea lor fac ce vor.Am si mesaje in care am încercat sa rezolvam amiabil problema dar ne-au spus ca ei sunt diferiti.Din pacate este afectata si activitatea noastra profesionala, noi lucram remote si de multe ori suntem nevoiti sa ne desfasuram activitatea de la domiciliul rudelor din cauza zgomotului provenit don curtea vecinilor mei.De un an tot depunem reclamatie la politia locala și rurala si nu se intampla nimic. Vesnica placa ca daca sunt copii nu au ce sa le faca, deși în legea 61/1991 este specificat ca se dau amenzi pentru țipete,zgomote de larma ( copiii striga,, Bomba,bomba, incendiu") si nu specifica ca dacă tipa copiii, părinți nu pot fi amendați. Sunt copiii lor, nu ai vecinilor din cartier și trebuie sa si-i educe astfel incât sa aibă respect pentru cei din jur. Parerea mea este ca politia interpretează greșit legea. Mai mult, în urma reclamațiilor noastre, vecinii au început sa ne arunce gunoaie în curte, baloane sparte , jucarii ascutite din plastic,îmbrăcăminte murdara, mingi sparte, rosii și cel mai grav o funie arsa pe acoperișul de lemn al terasei noastre și o bucata de lemn ars, în semn de amenintare. Cand ma urc in mașină copiii arunca amenintator cu pietre catre mașina mea si mama acestora pandeste din curte. M-am facut ca nu vad, pentru ca stiu ca abia asteapta sa ma provoace ca sa aiba si ei ce sa reclame la poliție. Precizez ca aceasta familie nu are mutație la adresa respectiva și au refuzat sa participe la recensamant. Aceștia au mai multe firme cu milioane de lei datorie la ANAF, transferate pe numele diverșilor membri și familiei,unele firme în faliment. Am făcut reclamatie și la primărie în ce privește șederea lor ilegala la adresa și în ce privește tulburarea linistii ,la fel și la politie.
M-am gândit sa ii dau în judecata si sa le cer daune morale pentru toti acesti ani in care ne-au distrus viata pur si simplu dar dacă nu câștig și pierd și banii+ nervi tocați?!
As vrea sa apelez si la presa locala. Nu stiu ce sa mai fac.Viata mea și a familiei mele a devenit de netrait.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Floristic, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 12:11, 2 Septembrie 2024
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Contactati un avocat si intrebati ce sanse aveti daca il actionati in instanta pe vecin.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine sa apelati la un avocat de la bun inceput. Din pacate, aceste actiuni razboinice i-au provocat si mai mult si deja este o situatia impamantenita pe care greu o veti schimba.
Trebuie vazut a cui este locuinta, ca dovezi aveti, martori, daca au alte variante de locuit si, in functie de asta, actionat. Important insa ar fi sa discutati cu un avocat sa vedeti cum este o analiza legala, caci daca au milioane de lei datorii si nu le pasa, credeti ca de cateva sute de lei amenzi le pasa? Ati aruncat o galeata de apa in mare, nu se obtine nimic astfel. Nici cu daunele morale nu vad sanse, dar depinde ce dovezi aveti, din nou.
Pacat ca ati asteptat atata timp...
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Bună ziua și mulțumesc frumos pentru răspuns!
Familia care ne deranjează zilnic locuiește lângă noi de 4 ani. Am scris ca, începând de anul trecut am depus reclamații la politie. Vi se pare o acțiune razboinica ca i-am pasuit 3 ani și am încercat sa vorbim civilizat cu ei ? În plus, noi am ales sa nu procedam ca ei, adică păstrăm în continuare liniște, nu le-am aruncat înapoi gunoiul pe care ni l-au aruncat în curte( desi ar fi meritat sa il aruncam in piscina din care se aude zilnic o galagie infernala. Se pare ca acești oameni nu au nici educația, nici capacitatea intelectuala necesare sa înțeleagă ca trebuie sa ii respecte pe cei din jurul.lor. Din păcate asa își educa și copiii. Și acum când va scriu se aude galagie. Pare balamuc , nu o casa de oameni normali.
Lipsa educatiei în România devine o problema grava de care ne lovim zi de zi..Iar dacă ANAF-ul si-ar face treaba în ce privește țepele date de firmele întrate în insolventa/faliment si legatura cu alte firme, nu am mai avea în jurul nostru atâția needucați si aroganti, siguri ca lor nu li se poate întâmpla nimic dacă fura. Din păcate, legile sunt date de hoți pentru hoți.
Mulțumesc! O zi frumoasă!

Liliana Gradinaru a scris:

Era bine sa apelati la un avocat de la bun inceput. Din pacate, aceste actiuni razboinice i-au provocat si mai mult si deja este o situatia impamantenita pe care greu o veti schimba.
Trebuie vazut a cui este locuinta, ca dovezi aveti, martori, daca au alte variante de locuit si, in functie de asta, actionat. Important insa ar fi sa discutati cu un avocat sa vedeti cum este o analiza legala, caci daca au milioane de lei datorii si nu le pasa, credeti ca de cateva sute de lei amenzi le pasa? Ati aruncat o galeata de apa in mare, nu se obtine nimic astfel. Nici cu daunele morale nu vad sanse, dar depinde ce dovezi aveti, din nou.
Pacat ca ati asteptat atata timp...

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2024
Floristic, utilizator
Buna ziua! O problema asemanatoare o am si eu cu vecinii de la bloc, de 3 ani. Intelect si empatie/respect zero. Am inceput cu frumosul, cu vorba buna, dar nu s-a schimbat nimic, doar promisiuni desarte. Apoi am inceput sa le bat violent in pereti, sa urlu la ei, sa ii amenint, sa ii inregistrez pe telefon (foarte util!!! exista si aplicatii ca Sleep Tracker care se activeaza singura la zgomot si inregistreaza) si, desigur, sa chem politia. S-au linistit in proportie de 85%. Mi s-a spus mereu sa nu ii provoc, sa fiu 'classy', dar stiu foarte bine ca nu o poti scoate la capat altfel cand ai de a face cu imbecili aroganti. Daca nu aveam si alti vecini,. faceam si mai rau: jur ca as fi stat treaza sa merg sa le bat in usa cand dorm ei, noapte de noapte sa ii trezesc.

Mi-am pierdut jobul din cauza lor, am anxietate, insomnie si depresie... nu e de gluma cu asa vecini. Daca politia nu isi face treaba acolo, insistati cu o treapta mai sus, la politia judeteana. Trebuie sa ii trageti la raspundere cumva. Sau efectiv incercati sa fiti mai rai ca ei, chiar daca nu va sta in fire. De multe ori am apelat la metoda aceasta si e singura care a dat roade. Nebunii se linistesc cand apare un nebun mai mare ca ei. Le place sa fie in control, dar cand sunt luati prin suprindere nu mai sunt asa de siguri...

Cand am stat in chirie, am avut un vecin care punea muzica tare dimineata si noaptea, mereu in orele de liniste. Am asteptat o zi cand nu erau altii acasa (puteam si sa negociez cu vecinii totusi) si, cand stiam ca doarme, am lipit boxele de peretele lui, la maxim. El asculta house, eu metal. Deci sigur nu i-a placut. Trebuie sa le faceti exact ce nu le place, sa ii deranjati cand vor ei liniste. Si sa o faceti cu cap, ca sa nu aiba dovezi si sa nu poata apela la politie.

Bineinteles, va sfatuiesc si sa duceti cazul in instanta. Sunt cazuri in care s-au primit despagubiri mari in situatii in care era deranj de la vecini. Folositi-va si de dovezile de la munca - cum ca lucrati remote.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2024
AlinaHH86, utilizator
Mulțumesc frumos pentru timpul acordat pentru a-mi raspunde și pentru sfaturi!
Am fost și la șeful IJP, dar a trimis tot la politia rurala si culmea am primit răspunsuri la indigo și de la politia judeteana și de la rurala în aceeași zi, o bătaie de joc, au mai închis o reclamație.
Din păcate în România legile nu sunt puse în aplicare de către autorități. Dacă se întâmplau situații similare în Germania erau deja săltați de autorități. Eu muncesc cinstit, plătesc impozite și ca să ii pot da în judecata tot eu trebuie sa plătesc o expertiza extrajudiciara pentru măsurarea nivelului de zgomot,sa imi pierd timpul sa depun reclamații, in urma carora trebuie sa dau si declaratii la politie, in condițiile in care exista legea 61/1991. M-am interesat la o firma și mi s-a spus ca o astfel de expertiza costa aprox 1000 euro pe zi și ca se face o medie a nivelului de decibeli măsurați de-a lungul unei zile. Adica dacă se opresc din urlete si tipete 2 ore, rezultatul expertizei este dezavantajos pentru mine.Grobienii pot fi plecați în ziua în care eu angajez respectiva firma sa vina sa măsoare, dar eu trebuie sa plătesc cei 1000 de euro+ ani de zile prin tribunale, caci stim cu totii cum functioneaza justitia in Romania. Stau și ma întreb de ce tot acest deranj pentru mine, din cauza faptului ca autoritățile nu își fac treaba dacă eu le aduc dovezi solide ca am fost deranjata de vecini. Ieri am chemat politia locala la 10 dimineața pentru ca dadusera muzica la maxim in timp ce eu încercam sa lucrez și politia a venit la 4 dupa-amiaza si mi-au spus ca nu le pot da amenda decât dacă ii prind în fapt. I-au chemat la sectie, desi era galagie in curte si trebuiau amendati pe loc. Și tot grobienii făceau pe victimele ca le terorizez copiii când vine politia, caci au iesit cu mic cu mare la poarta, ca in cartierele rau famate. Dupa ce a plecat politia au început sa tipe si mai tare si strigau in mod ironic ,, Politia, sa vina Politia!" . Sotul meu insista sa ne mutam, dar am muncit o viață sa construim o casa, cautand un pic de liniste intr-un cartier bine cotat si acum sa ma mut din cauza unor netrebnici parveniți? Iar din ce citesc aici pe forum se pare ca oriunde te-ai muta, sansele sunt mari sa dai peste alti necivilizati galagiosi. Oricum, pare o neverending story, în timp ce noi, incercand sa ne pasteam calmul da, intram în burnout și în depresie din cauza lor.
Bine a spus cineva: Hit first and hit hard!
Dar,DA! O sa ii dau în judecata!

AlinaHH86 a scris:

Buna ziua! O problema asemanatoare o am si eu cu vecinii de la bloc, de 3 ani. Intelect si empatie/respect zero. Am inceput cu frumosul, cu vorba buna, dar nu s-a schimbat nimic, doar promisiuni desarte. Apoi am inceput sa le bat violent in pereti, sa urlu la ei, sa ii amenint, sa ii inregistrez pe telefon (foarte util!!! exista si aplicatii ca Sleep Tracker care se activeaza singura la zgomot si inregistreaza) si, desigur, sa chem politia. S-au linistit in proportie de 85%. Mi s-a spus mereu sa nu ii provoc, sa fiu 'classy', dar stiu foarte bine ca nu o poti scoate la capat altfel cand ai de a face cu imbecili aroganti. Daca nu aveam si alti vecini,. faceam si mai rau: jur ca as fi stat treaza sa merg sa le bat in usa cand dorm ei, noapte de noapte sa ii trezesc.

Mi-am pierdut jobul din cauza lor, am anxietate, insomnie si depresie... nu e de gluma cu asa vecini. Daca politia nu isi face treaba acolo, insistati cu o treapta mai sus, la politia judeteana. Trebuie sa ii trageti la raspundere cumva. Sau efectiv incercati sa fiti mai rai ca ei, chiar daca nu va sta in fire. De multe ori am apelat la metoda aceasta si e singura care a dat roade. Nebunii se linistesc cand apare un nebun mai mare ca ei. Le place sa fie in control, dar cand sunt luati prin suprindere nu mai sunt asa de siguri...

Cand am stat in chirie, am avut un vecin care punea muzica tare dimineata si noaptea, mereu in orele de liniste. Am asteptat o zi cand nu erau altii acasa (puteam si sa negociez cu vecinii totusi) si, cand stiam ca doarme, am lipit boxele de peretele lui, la maxim. El asculta house, eu metal. Deci sigur nu i-a placut. Trebuie sa le faceti exact ce nu le place, sa ii deranjati cand vor ei liniste. Si sa o faceti cu cap, ca sa nu aiba dovezi si sa nu poata apela la politie.

Bineinteles, va sfatuiesc si sa duceti cazul in instanta. Sunt cazuri in care s-au primit despagubiri mari in situatii in care era deranj de la vecini. Folositi-va si de dovezile de la munca - cum ca lucrati remote.

Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
Floristic, utilizator