avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! De 4 ani ne confruntam cu gălăgia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! De 4 ani ne confruntam cu gălăgia provenita din ...

Bună ziua!
De 4 ani ne confruntam cu gălăgia provenita din curtea vecinilor (petreceri în aer liber cu muzica data la maxim și invitați care vorbesc foarte tare, copiii urla în fiecare zi de dimineață până seara, petrec la piscina in fiecare zi cu urlete si tipete mai ceva ca intr-un parc de distractii. In plus copiii urla , tipa din casa, se aud ragete printr-o statie de amplificare in timp ce mama lor isi face story-uri pe Facebook.( ragetele copiilor se aud si in story ).Uneori am impresia ca suntem intr-un film horror.Am incercat sa vorbim cu vecinii pe cale amiabila, dar ne-au spus ca in curtea lor fac ce vor.Am si mesaje in care am încercat sa rezolvam amiabil problema dar ne-au spus ca ei sunt diferiti.Din pacate este afectata si activitatea noastra profesionala, noi lucram remote si de multe ori suntem nevoiti sa ne desfasuram activitatea de la domiciliul rudelor din cauza zgomotului provenit don curtea vecinilor mei.De un an tot depunem reclamatie la politia locala și rurala si nu se intampla nimic. Vesnica placa ca daca sunt copii nu au ce sa le faca, deși în legea 61/1991 este specificat ca se dau amenzi pentru țipete,zgomote de larma ( copiii striga,, Bomba,bomba, incendiu") si nu specifica ca dacă tipa copiii, părinți nu pot fi amendați. Sunt copiii lor, nu ai vecinilor din cartier și trebuie sa si-i educe astfel incât sa aibă respect pentru cei din jur. Parerea mea este ca politia interpretează greșit legea. Mai mult, în urma reclamațiilor noastre, vecinii au început sa ne arunce gunoaie în curte, baloane sparte , jucarii ascutite din plastic,îmbrăcăminte murdara, mingi sparte, rosii și cel mai grav o funie arsa pe acoperișul de lemn al terasei noastre și o bucata de lemn ars, în semn de amenintare. Cand ma urc in mașină copiii arunca amenintator cu pietre catre mașina mea si mama acestora pandeste din curte. M-am facut ca nu vad, pentru ca stiu ca abia asteapta sa ma provoace ca sa aiba si ei ce sa reclame la poliție. Precizez ca aceasta familie nu are mutație la adresa respectiva și au refuzat sa participe la recensamant. Aceștia au mai multe firme cu milioane de lei datorie la ANAF, transferate pe numele diverșilor membri și familiei,unele firme în faliment. Am făcut reclamatie și la primărie în ce privește șederea lor ilegala la adresa și în ce privește tulburarea linistii ,la fel și la politie.
M-am gândit sa ii dau în judecata si sa le cer daune morale pentru toti acesti ani in care ne-au distrus viata pur si simplu dar dacă nu câștig și pierd și banii+ nervi tocați?!
As vrea sa apelez si la presa locala. Nu stiu ce sa mai fac.Viata mea și a familiei mele a devenit de netrait.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Floristic, utilizator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 12:11, 2 Septembrie 2024
Cu mare drag, va inteleg prea bine suferinta.

Daca aveti posibilitatea, dati-i in judecata. Fie ca faceti asa sau continuati cu politia, este indicat sa aveti totul documentat: poze cu ce v-au aruncat in curte si mai ales inregistrari cu zgomote, muzica etc. Filmati din casa dvs, sa se vada ca se aude pana acolo, apoi va deplasati si va apropiati de sursa.

Este clar ca politia de acolo nu isi face deloc treaba... sau poate ca vecinii au pile.

Daca aveti cum, rugati sefii de la job sa se implice cumva, eventual sa comunice politiei cum ca nu mai sunteti in stare sa lucrati... ca doar intentia o aveti, doar ca nu se mai poate. Aici este de acum si paguba companiei pt care lucrati.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati putea sa faceti si dvs. galagie, eventual cand iau o pauza...
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
sadrian, utilizator

~ final discuție ~