Am contractat un credit ipotecar in 2007 si am semnat cu banca un contract in care din luna 13 de creditare se percepe un comision de 0.15% de administrare. La a 13a scadenta aflu ca acel comision se aplica la SOLDUL creditului, ceea ce genereaza un cost suplimentar de platit lunar foarte mare.
In contractul de credit semnat cu banca nu se precizeaza la ce se aplica comisionul, prin urmare simt ca am fost dusa in eroare de banca in legatura cu acest comision.
Ce sanse am sa conving banca sa renegocieze cu mine contractul si sa precizeze exact la ce se aplica acel comision? Precizez ca port o corespondenta cu banca de jumatate de an, si m-am adresat inclusiv OPC local in aceasta privinta (acestia au tratat superficial problema mea si mi-au dat un raspuns evaziv).
Pei sincer nu cred ca ai sanse , pls pune in forum respectiva clauza sa o citesc, totusi daca formularea este de forma " in a 13 luna se plateste un comision de x% de administrare a contului/soldului/a creditului , atunci se refera la intreaga suma ramasa de achitat
ps ca am uitat , ca sa calculeze la procentajul la o alta suma sau la o anumita rata ar trebui sa fie si specificat expres acest lucru .... in caz contrar nu ai la ce anume sa calculezi procentajul , pentru un calcul itt trebuie siu suma de referinta la care sa te raportezi , astfel nu prea cred sa ai vro sansa.
Ma mai gandeam si la o actiune in constatare .... dar la fel daca nu ai expres la ce anume se calculeaza acel procentaj nu poti solicita instantei sa constate ca ai o anume suma de plata astfel incat sa poti obliga banca sa calculeze o suma favorabila tie
ati reusit sa faceti ceva? am si eu exact aceeasi problema.
Multumesc!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Comision de risc
petre14
Buna ziua,
Am un contract de credit in care se precizeaza ca trebuie sa platesc un comision de risc (mai nou comision de administrare, fara ca eu sa fi ... (vezi toată discuția)