avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LIPSA TALON PENSIE! Bună ziua! Mama mea este ieșită ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LIPSA TALON PENSIE! Bună ziua! Mama mea este ieșită la pensie de 2 ani de zile ...

Bună ziua! Mama mea este ieșită la pensie de 2 ani de zile cu legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, cu 41 ani de muncă, pensie de serviciu. De 2 ani nu i se emite talon de pensie, spunându-i ca nu are dreptul, dar nimeni nu ii arata în ce lege scrie ca nu ai dreptul la talonul de pensie. La spital, la medic peste tot merge cu decizia neavând talon. Care este legea care interzice dreptul la talonul de pensie? Precizez ca alții colegi pensionati în baza aceleași legii au taloane. M am adresat casei de pensii sec 2 precum și casei de pensii București, nimeni nu mi a oferit un punct de vedere în scris, nici prin cerere pe mail sau scrisa.Conform legislației în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Andaioana2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andaioana2018 , utilizator 16:22, 27 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o notificare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data catre CJP si invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris, in termen de 30 de zile de la inregistrarea notificarii, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004 art.8.
Mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Formulati o notificare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data catre CJP si invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris, in termen de 30 de zile de la inregistrarea notificarii, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004 art.8.

~ final discuție ~