avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am si eu o intrebare, am un baietel de 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am si eu o intrebare, am un baietel de 4 ani, sunt ...

Buna ziua. Am si eu o intrebare, am un baietel de 4 ani, sunt despartita de tatal lui, el fiind o persoana foarte gresiva verbal si a avut si cateva tentative de agresiune fizica, si cand eram insarcinata cu baiatul si dupa cu el in brate cand era nou nascut, tiind sa precizez ca de multe ori exploda in fata copilului. Nu suntem casatoriti legal, dar este trecut pe certificatul de nastere a baiatului, am fost despartiti de en numarate ori nea dat afara ca pe niste animale pe mine si pe baiat motivul, mai presus erau altii decat noi tot timpul. El este sofer de tir mai mult plecat decat acasa, mama lui este bolnava mintal, merge le psihiatru si ia tratamente dar tot agresiva si foarte posesiva cand vine vorba de baiatul ei. La fel si mama ei. Sa precizez ca si ea a divortat recent de presususul meu socru, o familie foarte distrusa la modul cel mai serios, acum chestiia asta este. Eu stau cu parintii mei, el cu al lui sau in chirie. Casa lui are conditii mai multe fata de familia mea noi suntem modesti o casa normala, are vre o sansa sa imi ia copilul oare pot sa il decad din repturi fara acordul lui prin instanta prin declaratiile vecinilor,prieteni si familiei care de atatea ori ma vazuse cu copilul si bagajele tot la cateva luni distanta trimisi la mama ? Tind sa precizez ca si fratele lui stie si ma avertizat cum e el si a fost martor de multe ori la scandalurile facute de tatal baiatului si maicasa. Primeam si amenintari cum ca mi ia copilul sau ca nu permite sa il decat din drepturile parintesti. Eu nu vreau sa depind de el cand este vorba de a iesii baiatul din tara pe viitor cu scoala sau orice alt lucru important. Daca se opune la asta are vre o sansa sa faca sa nu reusesc ?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Estera727272, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:59, 27 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul are nevoie mereu de ambii parinti. El depinde de dragostea amandorura.
Inteleg ca dv. nu doriti sa depindeti de tatal copilului, dar asta nu vad cum il ajuta pe copil. Nu stiu daca sunt temeiuri reale, daca situatia de du-te-vino e doar culpa tatalui copilului, pare ca dv. va intorceati. Vorbiti cu un avocat, sa vada ce dovezi sunt, nu doar martori.
Daca se opune la lucruri decente si importante pentru copil nu are sanse sa reuseasca.

~ final discuție ~