Bună ziua !
Am și eu o nelămurire: am terminat Conversia pe Educatie fizica si sport anul acesta. M-am dus sa ma înscriu la Concursul de suplinire, însă nu mi-au acceptat dosarul pe motiv ca nu am definitivatul si trebuie sa am Modulul I psihopedagogic pe Educatie fizica si sport. Menționez ca am modulul I psihopedagogic pe Matematica.
Este normal sa nu ma lase sa ma înscriu ?
Acum câțiva ani nu au zis nimic, au acceptat sa ma înscriu.
Legea 198/2023
art. 249
...
(23) Studenții și absolvenții de învățământ preuniversitar și învățământ superior care optează pentru cariera didactică au obligația respectării condițiilor de ocupare prevăzute la art. 176, începând cu anul 2029.
art. 176
....
176
(1) Pentru ocuparea funcțiilor didactice prevăzute la art. 165 trebuie îndeplinite următoarele condiții minime de studii:
....
c) pentru ocuparea funcțiilor didactice de învățător/ învățătoare cu statut de debutant suplinitor: absolvirea cu diplomă de bacalaureat a liceului pedagogic, cu specializarea „Pedagogia învățământului primar“;
.....
(7) În situații justificate de lipsa personalului titular la nivelul unității de învățământ preuniversitar, pot fi angajați cu statut de cadru didactic suplinitor debutant pe perioadă determinată, absolvenți ai învățământului superior de licență în domeniul postului și ai programului de formare psihopedagogică, cu avizul DJIP/DMBIP, în conformitate cu prevederile unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației.
(8) În situații justificate de lipsa personalului calificat la nivelul unității de învățământ preuniversitar, pot fi angajați cu statut de cadru didactic suplinitor fără studii corespunzătoare postului, pe perioadă determinată, absolvenți ai învățământului superior de licență în alt domeniu decât cel corespunzător postului și ai programului de formare psihopedagogică, cu avizul DJIP/DMBIP, în conformitate cu prevederile unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației.