avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In cazul unui teren de 260 mp aflat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In cazul unui teren de 260 mp aflat in indiviziune, ...

Buna ziua! In cazul unui teren de 260 mp aflat in indiviziune, (1/2 un proprietar, 1/2 celalalt proprietar)cu deschiderea la strada de 3,50,dispus pe lungimea unui duplex compus din doua apartamente, unul la strada si celalalt in spate fara alt drum de acces, se poate partaja in vreun fel, cu asigurarea unei cai de acces celui din spate? Cum s-ar imparti un asemenea lot , astfel incat sa se realizeze iesirea din indiviziune?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Alexandra Spinulete, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:34, 27 August 2024
Cel mai probabil nu se imparti în natura, cu unul ramane cu terenul și da sulta celuilalt sau se vinde si se împart banii.
Accesul in cele doua apartamente se realizeaza din acest teren, sunt doua apartamente pe lungimea imobilului cu o latime la strada principala.
Terenul asta de 260 de m are legatura cu terenul pe care e construit duplexul? Duplexul e impartit/ apartamentat? Ati obținut autorizatie de construcție separat?
Daca se imparte în natura, cel din spate obține drept de servitute ca trebuie sa iasă.
De ce trebuie partajat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Imparteala topo leusan leusan Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral: Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)
Partaj - la notar sau în instanță? Anne Maria Anne Maria Caz: Se supune partajului o casă cu două intrări și o curte comună ambelor intrări. Împărțirea casei și a curții pe lungime sau lățime, presupune ... (vezi toată discuția)