avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un client nu mi-a plătit integral serviciile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un client nu mi-a plătit integral serviciile

Bună ziua! Am nevoie de un sfat. Pe scurt: un client mi-a plătit doar jumătate din bani (pierderea este de 2500 de lei) - merită să acționez pe cale juridică pentru a recupera banii pierduți?

Mai multe detalii:
Prestez servicii la evenimente de tip nunți, cumetrii etc. (dețin o întreprindere individuală). Plata se face per invitat, suma per invitat și numărul de invitați fiind trecute în contract. Atât eu, prestatorul, cât și clientul semnăm contractul înaintea evenimentului. Plata se face imediat după încheierea evenimentului.

La sfârșitul unui eveniment un client mi-a plătit doar jumătate din suma cuvenită - fara niciun motiv real: "îți ajunge". În plus, mi-a și amenințat echipa. De frică, echipa a luat banii primiți și a plecat. Pierderea este de 2500 ron.

Întrebarea mea este dacă merită să acționez pe cale juridică pentru a-mi recupera banii. Și dacă da, ma adresez unui avocat, unei anumite instituții?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
ddbt, utilizator
Daca aveti contract se rezolva în instanță.

București 2024
Problema se rezolva in instanta.Suma e destul de mica astfel încât apelați la av doar pt o consultație și eventual redactare acțiune.Exista mai multe variante posibile,pretenții,cerere valoare redusa etcetc.

~ final discuție ~