avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cheltuieli deductibile pentru Cabinet Individual de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cheltuieli deductibile pentru Cabinet Individual de Psihologie

Bună seara. De doi ani de zile mi-am deschis cabinetul individual de psihologie in acte iar partea de cheltuieli deductibile reprezintă o componentă destul de importantă pentru mine dar destul de ambigua, contabilul meu nereușind să mă lămurească legat de ceea ce pot deconta exact. În prezent îmi amenajez propriul cabinet si aș dori să știu dacă partea de veselă (ex cani pentru cafea, farfurii, cutii ) pot fi decontate pe cabinet. Mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sunt destul de preocupată de această directie, intrucat e un subiect ce produce multa confuzie.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
Andreea Fl, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:43, 27 August 2024
Buna ziua

Art. 25 Cod Fiscal:
Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare, precum și taxele de înscriere, cotizațiile și contribuțiile datorate către camerele de comerț și industrie, organizațiile patronale și organizațiile sindicale.

Codul Fiscal nu individualizeaza toate bunurile si serviciile care pot fi considerate deductibile pentru ca sunt strict legate de domeniul de activitate al firmei respective. Prin urmare dvs nu veti putea deduce, de exemplu, cheltuiala cu o bormasina, insa o firma care are ca obiect de activitate lucrari de instalatii da.

Atat timp cat aveti o justificare rezonabila pentru folosirea acelor bunuri si servicii in scopul desfasurarii activitatii le puteti deduce. Amenajarea unei mici bucatarii/chicinete (cu tot ce tine de ea, inclusiv vesela) intr-un punct de lucru (cabinetul dvs) este o cheltuiala legitima in scopul desfasurarii activitatii.

In cele din urma, o parte din cheltuieli vor intra intr-o zona gri si pentru acestea e bine sa ascultati sfatul contabilului care va poate spune din experienta ce cheltuieli va pot crea probleme in cazul unor inspectii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate cmi rodmaxx rodmaxx Sunt medic medicina de urgenta si am competenta in echografie. Pentru a putea incheia un contract cu un centru medical si a efectua echografii, mi-am infiintat ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu cabinet chitu chitu Pentru un cabinet cu contabilitate in partida simpla, la inceputul activitatii, trebuie sa inregistrez in Registrul Inventar (14-1-2/a) patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli spatiu blu_angel blu_angel Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema....Am citit pe forum tot ce era legat de cheltuielile cu amenajarea spatiului de lucru al firmei ... (vezi toată discuția)