avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Încălcarea dreptului de propietate intelectuală
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Încălcarea dreptului de propietate intelectuală

Mă confrunt cu următoarea situație

Am elaborat și publicat în mod independent mai multe lucrări de specialitate și le-am încărcat pe diferite platforme de publicare online ,fiind alocate ISBN-uri pentru fiecare operă și înregistrate la o societate de protecție a drepturilor de autor , acum din informațiile mele obținute am aflat că operele mele au fost utilizate în scopul de a promova examene .

Nu cunosc persoanele care au utilizat operele în mod neautorizat dar cunosc instituția de învățământ unde au fost utilizate proba de aur fiind existența în arhiva acesteia a lucrărilor mele .

Din informații obținute din lege am observat că instituția de învățământ are obligația să păstreze în arhivă timp de 3 ani aceste lucrări .

Nu știu cum să acționez mai eficient ,scopul principal urmărit este eliminarea operelor mele din arhiva școlii iar în subsidiar o eventuală despăgubire .

Mă gândeam la una dintre cele 3 variante sau toate simultan aș vrea și părerea dumneavoastră .

Îmi dau seama că acest denunt ar avea consecințe deosebit de grave pentru cei care au utilizat operele mele dar și pentru instituția de învățământ riscând retragerea acreditării dar mai presus de aceste consecințe este dreptul meu de propietate intelectuală încălcat .

Variante .

1.Notificare către instituția de învățământ prin executor judecătoresc DMCA prin care să solicit eliminarea conținutului ce face obiectul dreptului de autor anexând operele .

2.Sesizarea societății de protecție a drepturilor de autor .

3.Sesizare poliție

Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 16:05, 9 Octombrie 2024
Care este încălcarea? Școlile au obiceiul de a cumpăra cărți pentru biblioteca.
Vă explic în câteva cuvinte făcând o analogie
Sunteți student cumpărati o carte și o utilizați ca pe o creație propie în scopul promovării examenului ,scoala este obligata sa se asigure de originalitatea proiectului prezentat dar nu o face, si atunci se poate face vinovata de neglijenta in serviciu sau chiar de complicitate .
Arhiva cu lucrările de absolvire este una si biblioteca alta ....știu ce zic dar să așteptăm răspunsuri de la profesioniști în materie . O zi bună vă doresc

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu ma inseala memoria, ati mai formulat intrebari pe aceasta tema, dar nu stiu ce raspunsuri ati primit.
prin urmare, sunteti unul din cei pe care i-a plagiat macar un absolvent.
nu aveti nimic cu absolventul, doar cu institutia, pe care vreti s-o pedepsiti pentru ca nu a verificat. dar nu institutia verifica ci niste oameni. in plus, pentru asta trebuie sa dovediti, ceea ce inseamna sa cautati prin feluritele teze.
daca aveti deja tezele, de fapt formulati acuzatia de plagiat. ocolirea e interesanta, vorba lui Creanga, dar tot acolo ajunge.
cred ca solutia este sa formulati acuzatia de plagiat.
partea cu executorul nu sta in picioare, fiindca dvs nu trimiteti o executare silita, ci doar o notificare, pe care o puteti foarte bine trimite si cu confirmare de primire.
dar cum ziceati, aceasta e doar o opinie. sunt si eu curios sa aflu un raspuns de la un profesionist.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2024
adriandimitriu, utilizator
e dreptul meu sa trimit notificare prin intermediul unui executor judecatoresc .
Nu trebuie sa caut eu in arhiva scolii politia va pune sechestru pe arhiva pt. conservarea probelor .

practic nu ma intereseaza consecintele pentru absolventi si nici pentru scoala doar am vrut sa vad ce tipuri de consecinte ar rezulta .

Stiu ca este si o bomba mare de presa acest fapt si stârneste foarte multa emotie deoarece peste 80% din absolventi de la orice scoala cumpara lucrari in opinia mea , buboiul s-a mai spart odata la politicieni pentru ca avea presa interes dar acum vine vorba de persoane necunoscute public si va spun ca in fapt este vorba despre absolventi din domeniul medical si nu cred a_ți fii linistit cu un asistent la pat care a furat de la mine o carte si a folosit-o ca proiect de diploma .

- editare limbaj nepotrivit -
Ultima modificare: Joi, 29 August 2024
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
îmi pare rău ca ma vedeți in acest fel, dar e dreptul dvs constituțional.
personal, am studiat acest domeniu in timpul unui proces pe câteva brevete de invenție pe care l-am câștigat, finalmente, la ICCJ.
daca demersul dvs este unul practic, va doresc succes; daca e teoretic, sper sa va fie util. si chiar sunt curios sa aflu si alte opinii.

Alte discuții în legătură

Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor 2femei 2femei daca am obtinut ISBN pt o lucrare, pe care nu o comercializez, pot beneficia de drepturi de autor? ce procedura trebuie sa urmez?multumesc (vezi toată discuția)