avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suprafata minima pt constructia unei case
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suprafata minima pt constructia unei case

am gasit de vanzare o suprafata de 150m.p. de teren. Daca o cumpar ar putea primaria sa-mi elibereze autorizatie de constructie sau trebuie neaparat o anumita suprafata minima pt eliberarea autorizatiei? Ce lege reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 21:08, 10 Februarie 2010
Legea nr.50/1991, privitoare la constructii , republicata si normele metodologice la aceasta lege . dupa cate stiu eu trebuie sa existe o latura a terenului de mimin 12 mp....parca ...
am citit in legea indicata dar nu am gasit nimic referitor la suprafata terenului din proprietate. Singura reglementare referitoare la suprafete, se referea la concesionarea de suprafete iar acolo era specificata suprafata maxima si nu cea minima .Mi-a scapat ceva?
Mergeti dvs. frumusel la primarie si solicitati eliberarea unui certificat de urbanism in vederea edificarii unei constructii, pentru suprafata de teren care va intereseaza. Acolo veti gasi toate datele care va intereseaza...daca noi va spunem ceva si dupa ce cumparati, primaria zice altceva???:D nu vrem sa ne "tiuie urechile":))
Succes!
Ceea ce va intereseaza este reglementat de:
Regulament general de urbanism
din 27/06/1996

Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului
şi ale construcţiilor

ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

Dar asa cum v-a sfatuit si Kyandra, mai bine scoateti un CU!
Pentru un teren asa de mic, daca exista o minima problema, vreo vecinatate nefericita, un stalp, vreo conducta,acest teren poate deveni imposibil de construit!!!

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere mica ioanagiurgiu ioanagiurgiu Buna, Detin un teren intravilan cu deschidere de 10.6 m. In incercarea de a obtine autorizatie de constructie mi s-a spus ca nu pot construi decat pe ... (vezi toată discuția)