avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine repară podețele de acces către proprietate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine repară podețele de acces către proprietate?

Bună ziua!
Vă rog să-mi răspundeți la următoarea situație: Primăria mi-a distrus, de două ori, ambele podețe pentru accesul către proprietate, dar nu vrea să le repare. Distrugerea s-a produs urmare a intervenției la conducta de apă; pe care au îngropat-o prost și se tot spărgea. Eu le-am reparat o dată! Ce pot face? Dacă există o normă legală pentru această situație?
Nu ar trebui ca podețele să fie adusă la situația anterioară intervenției?
Nu doar că nu le-au reparat, dar au lăsat în dispreț niște mormane de pământ, pietriș și beton peste locul unde este îngropată conducta.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2024
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 10:32, 3 Septembrie 2024
Buna ziua!
Este de datoria primariei sa repare podetele.Oricum,de primarie sunt facute.Faceti sesizare scris la primarie,cu numar de inregistrare.Daca in termen de 30 de zile nu vi se raspunde puteti trimite sesizare la prefectura de judet.
Bună ziua!
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Primăria lasă totul în voia sorții, sperând ca persoanele care au suferit distrugerile să-și repare singure podețele, pentru că altfel nu au acces în curți. Am sesizat primarul, dar mi-a cerut să-i duc proiect pentru reparații. Acest sistem politizat în toate cotloanele administrative și cu găști în fiecare primărie știe că nu poate să fie tras la răspundere în mod serios, împingând la infinit reziliența cetățeanului.
De aceea, vă rog să-mi arătați dacă există norme legale pentru rezolvarea acestei spețe.
Vă mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să obțineți hotărâre judecătorească cu obligația de a repara podețele și penalități pentru fiecare zi de întârziere, plus costul reparațiilor anterioare, dacă nu au trecut 3 ani, precum și cheltuielile de judecată. Vorbiți cu un avocat.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~