Aer condiționat.
Pe baza cărei legi, asociația de proprietari de care aparțin, îmi ia bani pentru aparatul de aer condiționat personal în locuința mea, proprietate personală?! În urmă cu 3 luni, văd că sunt "taxată" la întreținere cu 5 lei pentru chirie boxă pe care nu o dețin, adică nu am nici o boxă,la întrebarea pusă către asociație pe aplicația unde achit și întreținerea, pentru ce boxă achit 5 lei, astăzi primesc răspuns pe email,cum că cei 5 lei sunt de fapt pentru aparatul de aer condiționat. Ce lege zice că trebuie să plătesc "taxă" pe un bun din locuința mea?! Și această "taxă" mi se ia din luna mai (inclusiv) și da,am cumpărat un aparat de aer condiționat pe data de 14 iulie a acestui an și abia după vreo 2 săptămâni l-am și montat și de unde știe "asociația" că eu am aparat de aer condiționat?! Cam ciudat...
Mă puteți lămuri, căci nu este în regulă.
Vă mulțumesc!
latka
Utilizator 9din 12 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu există nici o lege, legat de acea taxă impusă de asociație, contestați conform art.28 din legea 196/2018 la președintele de asociatie. Dacă nu vă răspunde sau refuza sa anuleze acea taxă ilegală, reclamați la primărie și dacă nu aveți un rezultat favorabil, dați în judecată asociația.
Nivea
Utilizator 6din 28 utilizatori consideră acest răspuns util
La asa intrebare neclara o sa primiti tot raspunsuri neclare.
Nu se intelege mai nimic. Ce intrebare e asta ca de unde stie asociatia de aer condtionat din casa?
1
Daca e aer conditionat mobil inseamna ca aveti evacuare in exterior si daca ati gaurit zidul inseamna ca are dreptul sa va puna o taxa , daca asa s-a hotarat. Unii nu au dreptul sa puna deloc si atunci se pun taxe mari nu de 5 lei pe luna ci de 1000lei pe luna paa il dai jos.
2
Daca e aer conditionat tip split (unitate interioara +exerioare) iarasi stie ca vede pe cea exteriora si iar ati gaurit peretii exteriori si ati agatat de ei proprietate comuna a aosciatiei si iar au drpetul dupa cum e regula asociatiei acolo.
In ambele cazuri intrebati acolo , ce au hotarat si cum daca sunteti proprietar si daca sunteti chirias rugati proprietarul in cazul in care nu va baga in seama ca asociatia nu sta de vorba cu chirasii.
La fel intrebati si de cei 5 lei pentru boxa.
bibiloiu
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua! Chestia este că eu sunt taxată pentru așa zisa boxă/aer condiționat din luna mai, când nici nu aveam aparatul de aer condiționat. Instalația de aer condiționat este montată în balconul meu,care are vreo 13 metri lungime, atât cât este și apartamentul,care este stil vagon,sunt la etajul 7 este închis tot cu termopan, nu se vede nimic de jos în balconul meu,am și draperii groase de culoare grena și evacuarea apei se face tot în balconul meu într-o găleată, scurgerile balconului sunt astupate de când l-am închis. Asociația îmi zice că corpul exterior al instalației de aer condiționat este pe peretele comun,nu înțeleg, adică peretele din balconul meu nu este al meu?! Voi merge joi după-amiază la asociație, atunci au program. Vă mulțumesc!
w_v_w_v
Utilizator 2din 11 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna daca unitatea externa este in balconul inchis exista posibilitatea sa se supraincinga unitatea care poate lua foc cum s-a intamplat intr-un caz in vara asta la blocul vecin.
Aparatul trebuue sa recircule ~50m3 pe ora . Majoritatea au specificatii de functionare de pana la 43 grade si cele performante 48 grade.
In india cand au fost vara asta peste 50 grade vreo 2 sapfamani aratau ca luau foc zilnic aparate de aer conditionat.