avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, tatăl imatur și iresponsabil nu și-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, tatăl imatur și iresponsabil nu și-a recunoscut ...

Bună ziua, tatăl imatur și iresponsabil nu și-a recunoscut copii la naștere, (gemeni) ce voi putea obține daca îl dau in judecata și cer testul de paternitate și pensie alimentara ? Ar avea dreptul să ia copii la el ?
Cel mai recent răspuns: mariamiha96 , utilizator 21:35, 30 August 2024
Este posibil ca tatăl sa solicite ulterior stabilirii paternității și stabilirea unui drept de vizita.
Recunoasterea de paternitate vine atat cu drepturi cat si cu obligatii.

Va avea obligatia sa isi intretina copii, dar va avea si drept la vizita si veti avea nevoie de semnatura lui oriunde (asta daca nu obtineti autoritate parinteasca exclusiva).
Care sunt șansele să obțin autoritate părintească exclusiva ? Tatăl nu s-a îngrijit de copii nici în timpul sarcinii nici după, nu l-a interesat , și doar ca sa îmi facă mie in ambiție că i-am spus că o să îl dau in judecata a spus că o să ceară custodia unuia din copii, are șanse să obțină asta ? El neavând un loc de muncă stabil, pleacă și vine din tara când are chef, neavând un domiciliu stabil, are istoric negativ , a fost închis în diferite ocazii care denotă faptul că este neserios și iresponsabil, eu locuiesc cu chirie dar am un loc de muncă stabil și o am pe mama mea care mă ajută cu creșterea copiilor, mulțumesc mult pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
mariamiha96, utilizator

~ final discuție ~