avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit noua decizie de pensie. Corecta acum, dar am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit noua decizie de pensie. Corecta acum, dar am o nelămurire: ...

Am primit noua decizie de pensie. Corecta acum, dar am o nelămurire: îmi spune" cuantum nediminuat al pensiei la data de 01.09.2024 este de 3015 lei" , nu mi se spune că am de dat cate cei 818 lei pe care ei mi i au oprit în iulie și august. Sa înțeleg că nu mi se mai opresc? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: marinasimionescu , utilizator 23:27, 9 Septembrie 2024
De la 01.09.2024 veti primi 3015 lei, asa reiese din postarea dvs.
Și dacă incep să oprească din nou? Ce pot sa fac?
Poprirea nu se trece pe talonul de pensie ..daca nu s-a achita debitul, atunci vi se va opri in continuare pana la achitarea debitului,
În septembrie vă va opri doar impozitul aferent, adică 3015-2000 = 1015×10% = 101,5 lei
Începând din octombrie vă va opri impozitul aferent, adică 15×10% = 1,5 lei, până în decembrie 2024 inclusiv, și ulterior până când Legea care intră in vigoare la 1 octombrie 2024 va avea prevederi în acest în acest sens.
Filitza a scris:

Și dacă incep să oprească din nou? Ce pot sa fac?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu era vorba de impozit , ci de o poprire pe pensie.

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. In septembrie 2023 am iesit la pensie partial anticipat cu o diminuare de 6,4%. Conform ... (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Executare silita raetchiconstantin raetchiconstantin Am un imprumut la o banca si,fiind pensionat pe caz de boala gradul 3 si sub tratament permanent,nu am mai putut achita trei rate lunare totalizand 2430lei.Am ... (vezi toată discuția)