avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s- a adus la cunoștință schimbarea unor termeni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s- a adus la cunoștință schimbarea unor termeni din contractul ...

Mi s- a adus la cunoștință schimbarea unor termeni din contractul anterior, anume reducerea sporului de weekend de la plata de 200%la 15 % și creșterea salariului brut cu 500 lei . Întrebarea mea este daca este normal sa fiu anunțată de acestea la sfârșitul lunii( august) când de fapt noul contract s- a pus în vigoare din 01 08 .? Menționez că lucrez in ture de 12 ore. ( 2 zile lucrate - 2 libere)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:40, 30 August 2024
Art. 17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
......

~ final discuție ~