avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de recalculare a pensiei de invaliditate gr 3, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de recalculare a pensiei de invaliditate gr 3, cu perioada lucrata dupa iesirea la pensie

Buna ziua,
Am primit decizia de recalculare a pensiei de invaliditate gr 3 pe care se mentioneaza "suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31/08/2024" este de fapt...suma punctajelor pe care le aveam acum 6 ani, insa eu am avut drept de munca (pensie gradul 3) 4 ore/zi, am continuat sa lucrez cu timp partial 4 ore, am contribuit in continuare la sistemul de pensii si am acumulat pana la data de 31/08/2024 inca un numar de puncte, care nu a fost actualizat in decizia de recalculare primita, dar pe decizie ei scriu ca ar fi punctajul la 31/08/2024.
Ce fel de eroare este aceasta dpdv juridic? Se incadreaza la eroare materiala si trebuie sa inaintez o solicitare de corectie la Casa de Pensii sau este necesara o contestatie la Tribunal in termenul celor 45 de zile, deoarece nu mi se va mai recunoaste acest punctaj rezultat din stagiul contributiv pe pensiei de invaliditate niciodata, adica nici la iesirea la pensie de limita de varsta?
Mie nu mi se pare un lucru nesemnificativ, nu stiu de ce nimeni nu a constatat si acest lucru mentionat eronat in deciziile de recalculare. Eu inteleg ca aceasta decizie de recalculare este un document oficial si ceea ce scrie acolo, asa ramane. Nu stiu de ce nu intereseaza pe nimeni, toate deciziile la fel, in toate scrie"...la 31/08/2024", pentru ca asa a fost aprobat in MO modelul deciziei, asta inseamna ca toti cei care au lucrat (cu precadere pensioanrii de invaliditate gr 3, dar si orice pensionar la limita de varsta care nu a solicitat recalculare), de fapt NIMENI nu are cum sa aiba "Suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31/08/2024" in decizia de recalculare care au fost emise inainte de aceasta data!
Ce parere aveti? Ce risc exista? Cum sa procedez? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
cosmo2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:27, 30 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede că stagiul pe care îl realizați in regim de 4 ore/zi va intra doar in calculul pensiei de limită de vârstă.
Mulțumesc mult pentru raspuns, insa totusi cum intelegeti aceasta exprimare din decizia de recalculare “ suma punctajelor anuale realizate de titular la 31/08/2024”? De ce nu au scris adevarul, de ex. “la data ultimei decizii pensionare” sau sa puna efectiv data ultimei decizii si nu “la data de 31/08/2024”?? Nu cumva risc sa pierd punctele aferente celor 6 ani si sa nu mai pot face nimic dupa cele 45 de zile? Atunci cand ajung la limita de varsta sa nu ma trezesc ca imi vor spune, ca nu am contestat acest lucru din decizia de recalculare si ramane asa cum au scris in ea? Poate asta s-a urmarit, sa nu mai avem acest drept asupra acestor puncte, deoarece nu e de inteles cum nimeni de la Casa de pensii, inclusiv cei care au conceput formatul deciziei, nu au realizat ca au pus data de 31/08/2024, ca si cum punctajele tuturor ar fi fost actualizate la aceasta data.. Iar daca ar fi o eroare, nu ar fi normal sa o corecteze sau sa se faca o precizare in scris pentru acest tip de eroare? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici o eroare, este corect ce scrie in decizia de pensie.
Nu-i nici greseala, si nici eroare materiala.

Este doar o recalculare a pensiei aflate in plata.
Vi s-a recalculat doar pensia de boala si atat, pensia care o aveti in plata.
Nu vi s-a recalculat salariul de 4 ore, care il cumulati cu pensia.

Ce lucrati cu 4 ore vi se va calcula la pensie cand veti iesi la limita de varsta.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~