avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Am nevoie de o lamurire , va rog . Soțul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Am nevoie de o lamurire , va rog . Soțul doreste ...

Buna ziua ! Am nevoie de o lamurire , va rog . Soțul doreste sa cumpere un apartament , avansul si ratele vor fi platite de catre socrul meu . Desi detin un apartament 50% cota parte ,( sunt propietara , sotul locuind cu mine ) am vrut sa vin si eu cu o suma de bani la acest credit , in urma vanzarii acestui apartament , dar au spus ca nu este nevoie, lucru care ma’ cam pus pe ganduri . Intrebarea este : in ce conditii eu am vreun drept la acel apartament, in conditiile in care socrul doreste sa achite ratele si avansul. Mentionez ca in momentul de fata sunt casnica( iar sotul doreste sa acceseze acest credit impreuna cu fratele care va fi co-platitor), dar acest lucru nu ramane asa . Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
Kardu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kardu , utilizator 16:19, 31 August 2024
Apartamentul cumparat va fi prezumat ca e comun, doar ca în cazul unui divort, se vor aduce dovezi ca nu ati contribuit cu nimic asa ca nu veți lua nimic.
Asa ca atenție mare ce faceți cu banii dacă va vindeti cota din casa.
Inteleg ca in cazul unui divort nu ma aleg cu nimic, dar in situatia in care lucrez care este situatia, intentionez sa i virez sotului jumatate din rata pe card luna de luna ?Atunci situatia nu se schimba ? Cum dovedeste sotul ca a platit socrul ratele , la o adica socrul nu face parte din persoanele care are acceseaza creditul si nici nu stiu cum va’ dovedi ca el a platit ratele?
gi-jane2 a scris:

Apartamentul cumparat va fi prezumat ca e comun, doar ca în cazul unui divort, se vor aduce dovezi ca nu ati contribuit cu nimic asa ca nu veți lua nimic.
Asa ca atenție mare ce faceți cu banii dacă va vindeti cota din casa.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2024
Kardu, utilizator
Dar de ce doriti dvs. parte din apartament daca avansul si ratele vor fi platite de socru ? nu sunt investiti banii familiei dvs. , probabil sotul dvs. si fratele sau doar fac actele de imprumut pe numele lor , dar nu-l platesc ei ( cel putin eu asa inteleg ) . Daca acum sunteti casnica , sumele virate pe cardul sotului ar putea fi socotite ca participarea dvs. la cheltuielile casei … Nu cred ca asta e o solutie , dar eu nu sunt jurist …
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2024
CHKa, utilizator

Dupa cum am spus,am vrut sa particip cu o suma consistenta , aproape de jumatatea totala a apartamentului , deci nu cer nimic gratuit , dar au spus ca nu este nevoie si voi locui si eu acolo. Sigur ca nu vreau sa ma trezesc peste ani pe strada , niciodata nu stii cu cine ai de a face , mai ales ca nu am o relatie ok cu fam sotului si face acest lucru cumva special, sa nu pot participa cu nimic .
CHKa a scris:

Dar de ce doriti dvs. parte din apartament daca avansul si ratele vor fi platite de socru ? nu sunt investiti banii familiei dvs. , probabil sotul dvs. si fratele sau doar fac actele de imprumut pe numele lor , dar nu-l platesc ei ( cel putin eu asa inteleg ) . Daca acum sunteti casnica , sumele virate pe cardul sotului ar putea fi socotite ca participarea dvs. la cheltuielile casei … Nu cred ca asta e o solutie , dar eu nu sunt jurist …

~ final discuție ~