avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Am 2 tipuri de întrebări: A. Ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Am 2 tipuri de întrebări: A. Ca proprietar: Plec ...

Bună ziua,
Am 2 tipuri de întrebări:
A. Ca proprietar:
Plec în jurul datei de 10.09.2024 din localitate, pe o perioadă mai îndelungată și Președintele NU locuiește în condominiu, are altă proprietate, apartamentul lui find închiriat. Nu știu unde stă și telefonic iau legptura mai greu.
Dintre membrii Comitetului Executiv, doar unul locuiește în condominiu (dacă-l găsesc că și el este mult plecat în delegații), celălalt de asemenea a închiriat apartamentul.
ÎNTREBĂRI:
1. - la CINE las și să-mi confirme de primire, Cererea de Scutire de la Plata Cheltuielilor lunare, pe perioada în care lipsesc?
2. - CE plătesc din LISTA de cheltuieli lunare, ca propprietar care NU locuiește în apartament?
2.1 - Administratorul și Fondul Special, (înființat pentru repararea acoperișului), Fondul de Reparații, Curățenia pe casa scării (deși nu stau),
2.2 - Trebuie să mai plătesc și micile reparații care se fac (înlocuire întrerupător casa scării, tuns iarba, ....etc) având în vedere că voi lipsi:
B. Ca chiriaș, pentru că voi fi chiriaș pe perioada respectivă, ce plătesc din LISTA de CHELTUIELI LUNARE:
a. Doar: apa, căldura, administratorul, curățenia pe casa scării;
b. Nu plătesc:
i. Fondul de Rulment, Fondul de Reparații, alte Fondul pe care le vor avea;
ii. micile reparații care se fac (înlocuire întrerupător casa scării, tuns iarba, ....etc) le plătește proprietarul sau chiriașul.
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Chirias vs propietar Livingston Livingston Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cine plateste inlocuirea usilor si geamurilor( cu termopane,,) la un bloc, chiriasul sau propietarul.Mai jos am ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Obligatii la plata intretinerii Richards Richards Am mostenit,impreuna cu sora mea,un apartament situat la etajul1 dintr-un bloc fara parter,dotat cu apometre.De peste un an,nu locuieste nimeni acolo si avem ... (vezi toată discuția)