avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vă salut ! Stimați avocați , vă rog să mă ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vă salut ! Stimați avocați , vă rog să mă lămuriți cu ...

Vă salut ! Stimați avocați , vă rog să mă lămuriți cu o problemă .
Am fost implicat într-un accident rutier iar vinovatul are poliță plătită în rate . Problema este ca la momentul accidentului polița nu era plătită , adică nu apărea valabilă în baza de date . Termenul de valabilitate trecut pe poliță este până în octombrie anul acesta.
Dacă persoana plătește ratele rămase , asigurarea va putea să mă despăgubească ?
Cel mai recent răspuns: AdyVra , utilizator 00:23, 1 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificați când trebuia plătită cea mai recentă rată înainte să aveți accidentul. Dacă rată a avut scadența înaintea acidentului și nu a fost plătită ,polița RCA-nu era valabilă, si nu mai are valabilitate până în octombrie.
Dacă rata avea scadența după acident -firma de asigurări o să vă despăgubească.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2024
SunnyXxxX, utilizator
acest răspuns util
da, compania de asigurari va despagubeste si va face regres impotriva asiguratului
acest răspuns util
Până în 2017,orice acident cu o mașină fără RCA valabil era soluționat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii. În prezent,instituția a fost preluată de B A A R (Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România) care intervine și despăgubește vehiculele prejudiciate prin acidente cu un autoturism fără R C A. valabil.

B A A R garantează despăgubiri pentru daune materiale și vătămări corporale,iar ulterior B A A R își va recupera banii de la șoferul vinovat de producerea acidentului.
Pentru a vă asigura că veți primi despăgubiri,trebuie să

Vă adresați B A A R din România pentru deschiderea dosarului de dăună
Cererea trebuie să fie însoțită de documentul sau documentele în care sunt consemnate circumstanțele producerii acidentului.

Olga Tanasa a scris:

da, compania de asigurari va despagubeste si va face regres impotriva asiguratului

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2024
SunnyXxxX, utilizator
dacă șoferul vinovat nu dispune de suma respectivă ?

~ final discuție ~