avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns de specialitate. ...

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns de specialitate. Am primit decizia de pensie anticipata partiala conform legii 263/2010. Nu am pus-o in plata, lucrez in continuare. Legea noua mi-ar permite sa ies la pensie limita de varsta in luna noiembrie. Trebuie sa anulez decizia primita si sa depun o noua cerere in noiembrie? Daca nu o anulez, dar nici nu o pun in plata voi beneficia de prevederile noii legi?Casa de pensii nu a raspuns inca si trebuie sa iau o decizie pana in data de 16.09.2024, cand expira cele 30 de zile. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: diana sandulescu , utilizator 19:01, 2 Septembrie 2024
Daca tot lucrati si nu intentionati sa o puneti in plata , ar fi mai bine sa depuneti o cerere de anulare si , in noiembrie , direct cerere de pensie la limita de varsta .
Multumesc frumos, la asta ma gandeam si eu. Desi cred ca mi s-ar fi putut aplica art.144, din normele metodologice. tocmai de aceea am si cerut un punct de vedere juridic. O zi frumoasa!
Daca nu aveti stagiu realizat in grupe/conditii de munca este indicat sa anulati decizia pentru ca la pensionarea de limita de varsta sa beneficiati de puncte de stabilitate si pentru perioada pe care o mai lucrati in continuare.
multumesc frumos, pana la urma asa voi face.

~ final discuție ~