Bună ziua,
Am semnat o rezervare de apt prin și la o agenție imobiliară, în calitate de vânzător al unui apt. Cumpărătorul cumpără prin credit ipotecar, a achitat 2000 e la semnarea rezervării, ca parte din avans, apoi după 2 sapt mi a transmis prin agentul meu imobiliar ca NU i s a acordat creditul. Termenul ptr antecontract era 28.08.2024, între timp tot doar verbal m au informat ca Noul Cumpărătorul va fi tatăl primului , și ca să astept sa i se analizeze dosarul la bancă ( menționez ca Noul Cumpărătorul e pensionar, nu știu ce la bancă așteaptă el ca i se dau 60.000 e prin credit, dar am zis sa astept sa văd). Nu s a mai semnat nici un alt act de rezervare pe numele noului Cumpărător, nimic între timp. Acum, situația este ca s a ei nu mai spun nimic, iar eu stau cu apt blocat ptr vânzare, și de la ei practic nici un semn. În contractul de rezervare e stipulat ca dacă cumpărătorului i se refuza finanțarea de la bancă, sunt obligata sa ii restitui avansul de 2000 e. Dar în aceste conditii, eu nu am primit nici un document oficial în privința asta, nici o informare oficială, și nici cu ' Noul' cumparator nu s a semnat absolut nici un act. Eu practic aveam semnarea de antecontract pe 28.08 iar din partea lor nu primesc absolut nici un răspuns legat de situația actuala la banca, efectiv m au lasat cu ochii in soare sa astept și nu mi se zice nimic concret.
Se poate considera ca a renunțat la cumpărare, ( în acest caz eu ne mai fiind obligata sa ii restitui acel avans de 2000e). având în vedere această situație de leapșa în care sunt ținută de 5 săptămâni deja ?
Interesul meu este sa vând, nu sa stau cu apt blocat, având f grave pb de sănătate, ptr acest scop voi folosi suma,dar nu prea vad cum se mai poate finaliza această vânzare, și sunt și f sceptica cu privire la cum s-au comportat cumpărătorii pana în acest moment, evitând comunicarea sau dandu mi răspunsuri f vagi.
Multumesc ptr răspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
mihaela_dinu , utilizator
23:56, 1 Septembrie 2024