Nu perioada armatei ( cea pe care o faceau toti tinerii ca recruti ) vi s-a scazut , ci perioada in care - asa cum spuneti intr-un alt post - ati LUCRAT in armata . Stagiul de cotizare contributiv este cel in care se contribuie la fondul public de pensii ( vedeti art 3 lit (r) din Legea 360/2023 ) .
Va mulțumesc pentru răspuns , nu am fost destul de explicit fiindcă eu nu am studii de drept, de când sunt pensionar adică oct 2022 am primit doua decizii , prima din 2022 arată la pct E stagiu prevazut de lege 35 ani (sistemul public - condiții normale de munca ) iar la pct F stagiu cotizare realizat 35 ani și 19 zile . Mai jos sau pagina următoare este explicata litera F și la pct 2 in sistemul militar e zero peste tot deci in cei 35 ani nu era inclusă aceasta vechime de aceia nu înțeleg de ce mi-au scăzut la recalculare stagiu neintegrat și stagiu asimilat , astea doua era normal sa mi le scadă doar dacă aveam pensia la limita de vârsta . Așa au scăzut stagiul contributiv și au plecat de la o valoare mai mică pentru calculul punctelor de stabilitate . Eu când o sa ajung la limita de vârsta o sa ia in calcul și armata sau nu , fiindcă aia 35 ani nu au cuprins-o când am ieșit anticipat deci de ce să-mi diminueze Acu vechimea . Cred ca o sa mă aleg cu pensia greșita si aia o sa o iau doar ca nu e corect . Expresia “ scapă cine poate” sau “ești pe cont propriu” e mai actuala ca niciodată .Mulțumesc pentru răspunsuri as vrea sa închei aici discuția .
~ final discuție ~