avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De actualitate, ca suntem pe 1 sep 2024, Legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De actualitate, ca suntem pe 1 sep 2024, Legea 360/2023: Daca ...

De actualitate, ca suntem pe 1 sep 2024, Legea 360/2023:

Daca (sigur!) dreptul si quantumul pensiei au fost stabilite din "pix" prin niste legi votate de parlament/guvern, acum cu noua lege 360/2023, la fel de constitutionala ca si celelalte, prin care se stabilesc drepturi crescute e logic ca valoarea proprietatii mele a fost diminuata (sa zicem ca am creditat statul) de la pensionare pana la aceasta data, intrebare:

Am dreptul sa solicit in instanta (cu sanse, bineinteles) diferenta cu care am fost pagubit de la pensionare pana in prezent?

La un raspuns afirmativ, se naste o noua oportunitate pentru avocati sa ne reprezinte in aceasta speta.

Fiecare virgula trebuie demonstrata in fata judecatorului, e adevarat dar doar pe o singura speta, insa la 1000 de clienti interesati ca mine, poate fi o afacere frumusica!
La 85% din pensionari le-au crescut pensiile! (conform propagandei...)

Poate fi un motor spre profesionalism a celor care se inghesuie prin parlament/guvern.(Marele castig colectiv!)

Chiar sa strangem noi cureaua la infinit (deces) ca sa hranim atatia incompetenti?

... Poate e prematur demersul: vor proroga si legea asta... ca prea schioapata
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:04, 1 Septembrie 2024
De hranit incompetentii … eu nu ma pronunt … Doar vreau - cu tot respectul - sa va spun parerea mea - de ne-jurist - ca nu aveti dreptate . Ceea ce considerati dvs. se aplica pensiilor private , cele asa-numite din pilonul 3 : aici , iti strangi o suma la un fond de pensii , acestia iti garanteaza un randament minim pe an si , la iesirea la pensie , dispui de suma stransa , o incasezi integral , sau lunar pe o anumita perioada . Sistemul public de pensii din Romania a functionat si functioneaza ( pe toate legile pensiilor ) pe principiul solidaritatii sociale , generatiile productive platesc pensiile celor care nu mai sunt productivi . Nu am creditat Statul in nici un fel . De altfel , doar din anul 2000 , la intrarea in vigoare a Legii 19/2000 , angajatii au inceput sa aiba contributii platite , pana atunci datorau CAS doar angajatorii , ca o dare catre Stat , calculata la total fond de salarii . NU au platit x suma pentru y salariat . Cum va spuneam , eu nu am pregatire juridica , dar stiu ( poate eronat ) ca nu se pot deschide procese colective , ci doar individuale . Iar pentru toti cei 1000 de clienti trebuie dovedita paguba , cu expertize individuale facute de experti judiciari numiti de instanta ( care costa destul ) , in iuresul asta nu cred ca s-ar incheia in mai putin de 3 - 4 ani ( cu tot cu apel ) , daca nu e un termen optimist . Si rezultatul … nimeni nu-l poate garanta , judecatorul/ judecatorii sunt suverani , desigur , in limitele prevederilor legale … De prorogat , nu o mai pot proroga , este deja in vigoare , de azi se platesc pensiile noi ( pentru cei carora li se plateste cash , prin postasi ) . Este doar o opinie personala , a unui pensionar .
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul punctaj in noua lege a pensiilor GigelVasile GigelVasile Legea nr. 360/2023, la art. 85, alin. 7, precizează: \"Punctajul lunar se calculează prin raportarea ..., la câştigul salarial mediu brut utilizat la ... (vezi toată discuția)
Numarul de puncte anuale realizate utilizat la calcului punctajului ... c  a c a Numarul de puncte anuale realizate utilizat la calcului punctajului total ramane asa cum a fost stabiliit la data pensionarii cu punctaje procentuale pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua referitor la noua lege a pensiilor 360/2023 1) in cazul ... carastefan carastefan Buna ziua Referitor la noua lege a pensiilor 360/2023 1) In cazul in care mi se stabileste un nou cuantum, mai mare, am posibilitatea, cu sanse legale, sa ... (vezi toată discuția)