avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de întreținere.. Bună ziua, vin cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de întreținere.. Bună ziua, vin cu o întrebare. ...

Contract de întreținere.. Bună ziua, vin cu o întrebare. În urma cu doi ani mama mea a decis sa îmi facă un contract de întreținere. În acest contract este trecut și soțul meu. Problema este ca as vrea sa înaintez divorț datorita faptului ca a apărut un copil din flori al soțului. În urma divorțului soțul are dreptul la casa?Sau copilul lui?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:54, 3 Septembrie 2024
Daca va continua sa presteze intretinerea si dupa divort, va avea jumate din casa.
Copilul n-are nici o vina ca a venit pe lume, si-l va mosteni pe tatal sau.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un avocat cu actele respective , poate exista posibilitatea anulării contractului înainte de divorț după care , daca sunteți unic moștenitor nu mai este nevoie sa va complicați cu alte contracte .
Prin contractul de întreținere -a transmis dreptul de proprietate către dvs și către soț. Bunul este partajabil, însă obligația soțului rămâne și după divorț.
Dacă mama dumnv mai este în viață, faceți tot posibilul să anulați acest contract de întreținere .(azi apare un copil mâine o să apară și alte probleme).

Paleciuc Loredana a scris:

Contract de întreținere.. Bună ziua, vin cu o întrebare. În urma cu doi ani mama mea a decis sa îmi facă un contract de întreținere. În acest contract este trecut și soțul meu. Problema este ca as vrea sa înaintez divorț datorita faptului ca a apărut un copil din flori al soțului. În urma divorțului soțul are dreptul la casa?Sau copilul lui?

Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
Doar că nu e deloc simplu să anulezi un contract de întreținere din motive subiective.
Va trebui să-l despăgubească cu banii (mulți) cheltuiți până la momentul anulării contractului.

Cunosc personal cazuri de anulare a contractului de întreținere, și cel care a cerut anularea, a trebuit să-l despăgubească cu bani pe cel care ani de zile ia oferit întreținere și îngrijire.

Eu cunosc foarte multe cazuri reale din satul meu din copilărie, nu-mi dau cu părerea.

Mulți bătrâni pe timpul vieții au anulat de câteva ori contractul de întreținere, până au găsit familia cu care s-au potrivit, dar îngrijitorii cărora li s-a anulat dreptul, au primit bani pentru întreținerea prestată.

Deci cei care au pierdut casa, n-au ieșit în pierdere.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
Dapix, utilizator