Contract de întreținere.. Bună ziua, vin cu o întrebare. În urma cu doi ani mama mea a decis sa îmi facă un contract de întreținere. În acest contract este trecut și soțul meu. Problema este ca as vrea sa înaintez divorț datorita faptului ca a apărut un copil din flori al soțului. În urma divorțului soțul are dreptul la casa?Sau copilul lui?
Nu exista nici o obligație de restituire a sumelor prestate drept întreținere dacă are loc rezolutiunea contractului pentru motive imputabile părții care trebuia sa presteze întreținerea.Mergeti la av sunt variante ,,mana va poate da în judecata atât pe dvs cât și pe soț scopul fiind bineinteles de a,,, , scăpa de sot:"Depinde și cum e sfătuit acesta,dacă chiar a prestat sau prestează în continuare întreținerea etc.
Divorțul în sine NU poate fi un motiv de reziliere a contractului de întreținere.
Dacă ginerele va oferit întreținre diversă(alimente), sau a renovat casa dvs....., obligatoriu trebuie să-l despăgubiți financiar.
Repet, să ștoți ca divorțul doar ca divorț, NU reprezinta o culpa a celui care și-a asumat sa va întrețină.
E totuși un contract notarial.
Rezilierea contractului de întreținere se judecă, și se pronunță de către instanța de judecată.
Cel mai OK, ar fi sa reziliați AMIABIL, și sa negociați despagubirea amiabil, daca e cazul de cheltuieli de întreținere din partea ginerului.
Evitați pe cât puteți judecata la instanță.