avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul pensionarii pt limita de varsta cu reducerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul pensionarii pt limita de varsta cu reducerea varstei ...

In cazul pensionarii pt limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, daca salariata opteaza pt continuarea activitatii la acelasi angajator pe aceeasi functie, mai este necesara desfacerea CIM si incheierea unui nou CIM sau merge in continuare cu vechiul CIM? Rog un raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 1 Septembrie 2024
Trebuie ca angajatorul să-i încheie un CIM nou, ca să poata cumula pensia cu salariul.
Cel vechi încetează de drept odată cu pensionarea.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Poate continua activitatea in baza aceluiasi CIM doar daca nu solicita pensia , angajatorul fiind obligat sa o mentina . Daca doreste cumulul pensiei cu salariu , deci solicita pensionarea , CIM curent se inchide si , daca si angajatorul doreste ( dar nu e obligat ) , se incheie un nou CIM , in conditiile cu care sunt ambii de acord ( perioada , retributie , zile de concediu , functie , etc. ) .
Este necesara desfacerea CIM si incheierea unui nou CIM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Pensie Radu Aura Radu Aura Rog sprijin pentru urmatoarea situatie: un salariat cu CIM norma intreaga, doreste sa se pensioneze pentru limita varsta, cu 10 ani reducerea varstei ... (vezi toată discuția)